Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
16. 11.
2018

Nový Kalendář v ISu

  • RSS
Informačně přínosné | 2 | 4
Novinky

Vývojový tým Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU) představil novou aplikaci Kalendář, která zobrazuje různé události ve spojitosti s konkrétním dnem a časem. V Kalendáři je možno si přehledně zobrazit rozvrh studenta, učitele či zvolených místností. Uživatelé z řad studentů dozajista ocení možnost Kalendáře zobrazovat události semestru, jako jsou termíny zkoušek, období manipulace s odpovědníky či termíny uzavření odevzdáváren. Vedle všech těchto klíčových termínů jsou v Kalendáři navíc zobrazeny i různé významné události univerzitního či fakultního charakteru. Z důvodu přehlednosti jsou události prezentovány odlišnými barvami dle typu události. Uživatel si tak může jednoduše vybrat, jaké typy událostí se budou v aplikaci zobrazovat.

Obr. 1: Ukázka z aplikace Kalendář.

Velmi přínosnou funkcí nového Kalendáře je také možnost jeho synchronizace s některými z nejpoužívanějších externích kalendářů. Uživatel může mít svůj Kalendář v ISu synchronizován například s Apple kalendářem, Google kalendářem či kalendářem aplikace Microsoft Outlook. Uživateli stačí zobrazit aplikaci Kalendář v ISu, kde jednoduše získá adresu pro synchronizaci.

Rovněž vznikla možnost přidání Kalendáře na plochu mobilního zařízení. Uživatel tohoto může docílit pomocí jednoduchého postupu a poté ke Kalendáři přistupovat jednoduše kliknutím na příslušnou ikonu.

Obr. 2: Ikona Kalendáře na mobilním zařízení.

Aplikaci Kalendář uživatelé naleznou na své titulní straně ISu hned mezi prvními dlaždicemi nebo také pomocí vyhledávání.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Registrace do e-kurzu v IS MU pomocí Facebooku nebo Googlu (16. 11. 2018 13:32) | Plánovač studia – aplikace pro studenty, kteří chtějí mít své studium pod kontrolou » (16. 11. 2018 13:36)

Zatím žádné komentáře.