Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Starší příspěvky
Kategorie
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
28. 2.
2007

Automatická konverze OpenOffice dokumentů

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky
Masarykova univerzita je nehomogenním prostředím mnoha fakult a stejně tak nehomogenní jsou prostředí, která uživatelé informačních technologiíí užívají. Používání open source operačních systému na počítačích, například Linux, a také OpenOffice dokumentů není již jen výsadou Fakulty informatiky MU. Výhodou jejich používání není jen otevřenost formátů (OpenDocument) a kompatibilita se zmíněnými operačními systémy, ale i kompatibilita napříč operačnímy systémy.

Od ledna byla těmto uživatelům nabídnuta v Informačním systému MU nová vlastnost, všechny tyto dokumenty OpenOffice se automaticky převádějí do PDF a textového formátu. Prohlížeč PDF je volně šířený dostupný software.

Tato vlastnost rozšiřuje dříve nabídnuté automatické převody dokumentů (vizte aktualitu Automatický převod souborů do PDF Automatický převod souborů do PDF) a funguje shodným způsobem. Uživatel umístí soubor do příslušného datového úložiště a za určitou dobu "vedle něj" vzniknou ikony dvou dalších formátů: PDF (Portable Document Format) a holý text. Automatický převod probíhá v celém datovém úložišti (Dokumenty, Studijní materiály, Archivy závěrečných prací, Úschovna, Můj web, Poskytovny). Takto byly zkonvertovány všechny dřívější vložené dokumenty OpenOffice formátů a jako zajímavost lze uvést: největší převedený soubor měl zatím velikost 7.4MB a nejdelší měl 1470 stran.

28. února 2007

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Záložky - oblíbené odkazy do Internetu (23. 1. 2007 05:42) | Pohled na týdenní rozvrh » (28. 2. 2007 05:00)

Zatím žádné komentáře.