Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Starší příspěvky
Kategorie
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
1. 10.
2014

Export zkušebních termínů do kalendářových aplikací

  • RSS
Informačně přínosné | 1 | 1
Novinky

Již dříve jsme informovali o možnosti importovat rozvrh do osobního kalendáře v mobilu či v jiné aplikaci (více v novince Kopírování rozvrhu do osobního kalendáře). Nyní implementoval Vývojový tým Informačního systému MU (IS MU) také možnost importu termínů zkoušek, a to jak pro studenty, tak pro učitele.

Nová aplikace umožňuje získat export zkušebních termínů předmětu ve formátu iCalendar (.ics), který lze naimportovat do kalendářových aplikací v mobilních zařízeních nebo např. do Kalendáře Google. Pokud uživatel potřebuje pracovat s daty v tabulkovém procesoru, např. v Excelu, může použít export do formátu CSV.

V aplikaci se zobrazují termíny, které se budou exportovat, uživatelé mohou výběr snadno zkontrolovat a případně upravit podle vlastních preferencí. Lze si také zvolit, které z rubrik evidovaných u termínu (datum konání, přihlásit od/do a odhlásit do) se mají do exportu zařadit. Studenti mohou navíc upřesnit, zda chtějí exportovat všechny termíny, nebo pouze přihlášené/nepřihlášené, případně zda chtějí exportovat i termíny úspěšně absolvovaných předmětů.

Obr. 1: Aplikace pro export zkušebních termínů z pohledu studenta.

Aplikace je dostupná přes:
Osobní administrativa -> Události -> Zkušební termíny – export dat.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Návod pro uživatele při hlášení o chybném přístupu do IS MU (1. 10. 2014 10:52) | Novinky v e-learningových aplikacích » (1. 10. 2014 13:54)

Zatím žádné komentáře.