MRÁZKOVÁ, Kateřina a Hana SVATOŇOVÁ. Atlas Jižní Ameriky očima studenta a učitele geografie. In Konference České geografické společnosti. 2008.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Atlas Jižní Ameriky očima studenta a učitele geografie
Autoři MRÁZKOVÁ, Kateřina a Hana SVATOŇOVÁ.
Vydání Konference České geografické společnosti, 2008.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Obor Zemský magnetismus, geodesie, geografie
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova anglicky Geography;cartography;education;atlas;GIS;
Štítky atlas, cartography, Education, geography, GIS
Změnil Změnila: doc. PhDr. Mgr. Hana Pokorná, Ph.D., učo 39149. Změněno: 15. 1. 2009 10:58.
Anotace
Tematický atlas modelového regionu lze využít jako specifickou didaktickou pomůcku pro výuku zeměpisu ve škole. Specifikum představuje interakce učebního textu a mapového vyjádření. Takové pojetí tematického atlasu lze chápat jako „přemostění“ mezi učebnicí a klasickým školním atlasem. Náročnost zpracování atlasu vychází z nutnosti skloubit požadavky kartografické a učebnicové tvorby, z propojení a dodržení základních principů kartografických a didaktických principů děl. Koncepce tematického atlasu vychází z rozdělení učiva do témat, jejich zpracování do dvoustran, které tvoří vlastní učební text doplnění grafickými komponentami a především tematickou mapou k pojednávanému tématu ( problematice).
Anotace anglicky
Thematic atlas of South America. Poster deals with the problems of creation and formation of thematic atlas as a interconnection of cartographic principles and didactic text.Poster presents relatins between cartographic and didactic principles composition of thematic map, text, images, tables.
VytisknoutZobrazeno: 19. 4. 2024 22:43