Masaryk University

Publication Records

česky | in English

Filter publications

    2024

    1. KAPOUNOVÁ, Zlata. Doporučení ESPEN k nemocničnímu stravování - část 10: Existuje klinický přínos sníženého přívodu soli u selhávání ledvin, srdečního selhání, arteriální hypertenze a jaterní cirhózy s edémem? (ESPEN guideline on hospital nutrition - part 10: Is salt reduction associated with clinical benefits in renal failure, heart failure, arterial hypertension and liver cirrhosis with edema?). Výživa a potraviny - Zpravodaj pro školní a dietní stravování. Praha: Společnost pro výživu, Výživaservis s.r.o., 2024, roč. 79, č. 2, p. 16-17. ISSN 1211-846X.
    2. KAPOUNOVÁ, Zlata. Doporučení ESPEN k nemocničnímu stravování - část 11: Diety pro speciální skupiny pacientů - pacienti užívající kortikoidy (ESPEN guideline on hospital nutrition - part 11: Diets for special patient groups - patients with a corticosteroid therapy). Výživa a potraviny - Zpravodaj pro školní a dietní stravování. Praha: Společnost pro výživu, Výživaservis s.r.o., 2024, roč. 79, č. 2, p. 18. ISSN 1211-846X.
    3. KAPOUNOVÁ, Zlata. Doporučení ESPEN k nemocničnímu stravování - část 9: Indikace pro léčebné diety (ESPEN guideline on hospital nutrition - part 9: Indications for therapeutic diets). Výživa a potraviny - Zpravodaj pro školní a dietní stravování. Praha: Společnost pro výživu, Výživaservis s.r.o., 2024, roč. 79, č. 1, p. 5-6. ISSN 1211-846X.
    4. ŠALKOVÁ KRÁĽOVÁ, Jana, Petr KOLÁŘ, Zlata KAPOUNOVÁ, Petr VESELÝ and Zuzana DERFLEROVÁ BRÁZDOVÁ. Lifestyle factors associated with age-related macular degeneration: Case-control study. EUROPEAN JOURNAL OF OPHTHALMOLOGY. London: SAGE PUBLICATIONS LTD, 2024, p. 18-22. ISSN 1120-6721. Available from: https://dx.doi.org/10.1177/11206721241229310.

    2023

    1. HAWK, Victoria Hazelette, Kamila JANČEKOVÁ, Zlata KAPOUNOVÁ, Veronika ZELENKOVÁ and Martin KROBOT. Co je nutriční a potravinová gramotnost (What is nutrition and food literacy). Výživa a potraviny - Zpravodaj pro školní a dietní stravování. Praha: Společnost pro výživu, Výživaservis s.r.o., 2023, roč. 78, č. 6, p. 17. ISSN 1211-846X.
    2. ZELENKOVÁ, Veronika, Martin KROBOT, Victoria Hazelette HAWK, Zlata KAPOUNOVÁ, Anna BARTOŠKOVÁ and Kamila JANČEKOVÁ. Development and validation of food and nutrition literacy survey. In 16th European Public Health Conference 2023. 2023. ISSN 1101-1262. Available from: https://dx.doi.org/10.1093/eurpub/ckad160.1677.
    3. ŠALKOVÁ KRÁĽOVÁ, Jana, Petr KOLÁŘ, Zlata KAPOUNOVÁ, Petr VESELÝ and Zuzana DERFLEROVÁ BRÁZDOVÁ. Dietary habits and dietary nutrient intake in patients with age-related macular degeneration: A case-control study. CENTRAL EUROPEAN JOURNAL OF PUBLIC HEALTH. CZECH REPUBLIC: NATL INST PUBLIC HEALTH, 2023, vol. 31, No 2, p. 140-143. ISSN 1210-7778. Available from: https://dx.doi.org/10.21101/cejph.a7617.
    4. KAPOUNOVÁ, Zlata and Halina MATĚJOVÁ. Doporučení ESPEN k nemocničnímu stravování - část 5 (ESPEN guideline on hospital nutrition - part 5). Výživa a potraviny - Zpravodaj pro školní a dietní stravování. Praha: Společnost pro výživu, Výživaservis s.r.o., 2023, roč. 78, č. 1, p. 13-15. ISSN 1211-846X.
    5. KAPOUNOVÁ, Zlata. Doporučení ESPEN k nemocničnímu stravování - část 6 (ESPEN guideline on hospital nutrition - part 6). Výživa a potraviny - Zpravodaj pro školní a dietní stravování. Praha: Společnost pro výživu, Výživaservis s.r.o., 2023, roč. 78, č. 2, p. 5. ISSN 1211-846X.
    6. KAPOUNOVÁ, Zlata. Doporučení ESPEN k nemocničnímu stravování - část 7: Indikace pro léčebné diety (ESPEN guideline on hospital nutrition - part 7: Indications for therapeutic diets). Výživa a potraviny - Zpravodaj pro školní a dietní stravování. Praha: Společnost pro výživu, Výživaservis s.r.o., 2023, roč. 78, č. 4, p. 18-19. ISSN 1211-846X.
    7. KAPOUNOVÁ, Zlata. Doporučení ESPEN k nemocničnímu stravování - část 8: Indikace pro léčebné diety (ESPEN guideline on hospital nutrition - part 8: Indiciations for therapeutic diets). Výživa a potraviny - Zpravodaj pro školní a dietní stravování. Praha: Společnost pro výživu, Výživaservis s.r.o., 2023, roč. 78, č. 5, p. 18-19. ISSN 1211-846X.
    8. MATĚJOVÁ, Halina, Denisa PONIŠTOVÁ and Zlata KAPOUNOVÁ. Mýty o mléce a mléčných výrobcích (Myths about milk and dairy products). Online. In Markéta Janík Piechowiczová; Jan Slováček; Miroslav Jůzl. SBORNÍK XLIX. KONFERENCE O JAKOSTI POTRAVIN A POTRAVINOVÝCH SUROVIN 28. 2. - 2. 3. 2023, MENDELOVA UNIVERZITA V BRNĚ. Brno: Mendelova univerzita, 2023, p. 176-179. ISBN 978-80-7509-917-4.
    9. PAPEŽOVÁ, Klára, Zlata KAPOUNOVÁ, Veronika ZELENKOVÁ and Abanoub RIAD. Nutritional Health Knowledge and Literacy among Pregnant Women in the Czech Republic: Analytical Cross-Sectional Study. International Journal of Environmental Research and Public Health. Basel: MDPI, 2023, vol. 20, No 5, p. 1-19. ISSN 1661-7827. Available from: https://dx.doi.org/10.3390/ijerph20053931.

    2022

    1. KAPOUNOVÁ, Zlata. Doporučení ESPEN k nemocničnímu stravování - část 1 (ESPEN guideline on hospital nutrition - part 1). Výživa a potraviny - Zpravodaj pro školní a dietní stravování. Praha: Společnost pro výživu, z. s., 2022, roč. 77, č. 2, p. 12-15. ISSN 1211-846X.
    2. KAPOUNOVÁ, Zlata. Doporučení ESPEN k nemocničnímu stravování - část 2 (ESPEN guideline on hospital nutrition - part 2). Výživa a potraviny - Zpravodaj pro školní a dietní stravování. 2022, roč. 77, č. 3, p. 5-6. ISSN 1211-846X.
    3. KAPOUNOVÁ, Zlata. Doporučení ESPEN k nemocničnímu stravování - část 3 (ESPEN guideline on hospital nutrition - part 3). Výživa a potraviny - Zpravodaj pro školní a dietní stravování. Praha: Společnost pro výživu, Výživaservis s.r.o., 2022, roč. 77, č. 4, p. 8-9. ISSN 1211-846X.
    4. KAPOUNOVÁ, Zlata. Doporučení ESPEN k nemocničnímu stravování - část 4 (ESPEN guideline on hospital nutrition - part 4). Výživa a potraviny - Zpravodaj pro školní a dietní stravování. Praha: Společnost pro výživu, Výživaservis s.r.o., 2022, roč. 77, č. 5, p. 15. ISSN 1211-846X.
    5. JANČEKOVÁ, Kamila, Martin KROBOT, Zlata KAPOUNOVÁ, Veronika SPÁČILOVÁ, Eliška SELINGER, Anna OUŘADOVÁ and Jan GOJDA. Hodnocení nutriční a potravinové gramotnosti (Nutrition and food literacy assessment). Hygiena. Nakladatelske Stredisko CLSJE Purkyne, 2022, vol. 67, No 3, p. 107-113. ISSN 1802-6281. Available from: https://dx.doi.org/10.21101/hygiena.a1817.
    6. KAPOUNOVÁ, Zlata. Nová ESPEN doporučení pro nemocniční stravu (New ESPEN guideline on hospital nutrition). In XXXVIII. Mezinárodní kongres SKVIMP. 2022. ISBN 978-80-7177-045-9.
    7. KROBOT, Martin, Veronika SPÁČILOVÁ, Kamila JANČEKOVÁ and Zlata KAPOUNOVÁ. Nutrition care process in documentation of nutrition care among patients of outpatient dietetics counselling office. In Evidence implementation in clinical practice. 2022.
    8. HAWK, Victoria H., Zlata KAPOUNOVÁ, Martin KROBOT, Veronika SPÁČILOVÁ, Eliška LAGOVÁ, Michaela PODBORSKÁ and Lauren HALDEMAN. Student and faculty perceptions of nutrition education in medical school. Clinical Nutrition ESPEN. Amsterdam: Elseiver, 2022, vol. 47, February 2022, p. 351-357. ISSN 2405-4577. Available from: https://dx.doi.org/10.1016/j.clnesp.2021.11.011.
    9. KAPOUNOVÁ, Zlata. Zpráva z EFAD: 33. valné shromáždění Evropské federace asociací nutričních terapeutů (EFAD). Výživa a potraviny - Zpravodaj pro školní a dietní stravování. Praha: Společnost pro výživu, Výživaservis s.r.o., 2022, roč. 77, č. 6, p. 20. ISSN 1211-846X.

    2021

    1. KROBOT, Martin, Victoria Hazelette HAWK, Veronika SPÁČILOVÁ and Zlata KAPOUNOVÁ. A historical perspective and opportunities for dietetics education, practice and professional organizations in the Czech Republic. Profese online. Univerzita Palackého v Olomouci, 2021, vol. 14, No 1, p. 9-18. ISSN 1803-4330. Available from: https://dx.doi.org/10.5507/pol.2021.001.
    2. KROBOT, Martin, Kamila JANČEKOVÁ, Zlata KAPOUNOVÁ, Veronika SPÁČILOVÁ and Victoria Hazelette HAWK. Acceptance of Dietitians and Their Job Satisfaction in Acute Care Settings in Czech Republic: Preliminary Results. In 13th European Congress of Dietetics, 26-30 October 2021. 2021. ISSN 0250-6807. Available from: https://dx.doi.org/10.1159/000519655.
    3. KAPOUNOVÁ, Zlata, Halina MATĚJOVÁ and Małgorzata LEBEDA. Dietní systém ve Spojených státech amerických (Therapeutic diets in USA). Výživa a potraviny. Praha: Výživaservis s.r.o., 2021, vol. 76, No 2, p. 28-30. ISSN 1211-846X.
    4. JANČEKOVÁ, Kamila and Zlata KAPOUNOVÁ. FENS Summer School 2020. Výživa a potraviny. 2021, roč. 76, No 1, p. 26-27. ISSN 1211-846X.
    5. KAPOUNOVÁ, Zlata, Victoria Hazelette HAWK, Martin KROBOT, Veronika SPÁČILOVÁ, Eliška LAGOVÁ, Michaela PODBORSKÁ and Lauren HALDEMAN. Hodnocení výuky výživy na Lékařské fakultě MU v kontextu doporučení ESPEN. In XXXVII. mezinárodní kongres SKVIMP. 2021. ISBN 978-80-7177-031-2.
    6. HAWK, Victoria Hazelette, Zlata KAPOUNOVÁ, Martin KROBOT, Veronika SPÁČILOVÁ and Lauren HALDEMAN. Perceptions of Nutrition Education and the Role of Dietitians at a Medical School in the Czech Republic. In Food & Nutrition Conference & Expo 2021. 2021. ISSN 2212-2672. Available from: https://dx.doi.org/10.1016/j.jand.2021.08.066.
    7. KROBOT, Martin, Kamila JANČEKOVÁ, Zlata KAPOUNOVÁ, Veronika SPÁČILOVÁ and Victoria Hazelette HAWK. Problémy nutriční péče očima nutričních terapeutů: předběžné výsledky kvalitativního výzkumu (Problems of nutrition care as perceived by dietitians: preliminary results of qualitative research). In XXXVII. mezinárodní kongres SKVIMP. 2021. ISBN 978-80-7177-031-2.
    8. KRÁĽOVÁ, Jana, Zlata KAPOUNOVÁ and Petr VESELÝ. Správnou výživou k prevenci a zpomalení progrese VPMD. Česká oční optika. Brno: Expo Data s.r.o., 2021. ISSN 1211-233X.
    9. PROCHÁZKOVÁ, Dagmar, Zlata KAPOUNOVÁ, Julie DOBROVOLNÁ, Zdeněk DOLEŽEL, Irena HALUZOVÁ, Eliška HLOUŠKOVÁ, Kateřina HORTOVÁ, Petr JABANDŽIEV, Kamila JANČEKOVÁ, Jana JANČÍKOVÁ, Hana JIČÍNSKÁ, Tomáš JIMRAMOVSKÝ, Petra KONEČNÁ, Petr LOKAJ, Halina MATĚJOVÁ, Leona MUŽÍKOVÁ, Jan PAPEŽ, Jakub PECL, Tomáš PRUŠA, Ondřej RYBNÍČEK, Kateřina SLABÁ, Veronika SUCHODOLOVÁ, Jiří ŠTARHA, Jiří TŮMA, Milan URÍK, Ondřej ZVĚŘINA and Denisa BEZDĚKOVÁ. Výživa dětí. Brno: Lékařská fakulta Masarykovy Univerzity, 2021, 248 pp. ISBN 978-80-210-9846-6.

    2020

    1. KRÁĽOVÁ, Jana and Zlata KAPOUNOVÁ. Role výživy v prevenci a léčbě věkem podmíněné makulární degenerace. Geriatrie a gerontologie. Česká lékařská společnost J.E. Purkyně, 2020, vol. 9, No 4. ISSN 1805-4684.

    2019

    1. KAPOUNOVÁ, Zlata and Victoria Hazelette HAWK. An assessment of nutrition education - review of general medicine curriculum at medical faculty of Masaryk University. In International Society of Behavioral Nutrition and Physical Activity Annual Meeting. 2019. ISBN 978-1-7324011-1-2.
    2. KAPOUNOVÁ, Zlata, Anna PACKOVÁ, Jana PETROVÁ, Jana SPÁČILOVÁ, Alena STROSSEROVÁ and Sylva ŠMÍDOVÁ. Diety ve školních jídelnách 2 - Manuál k zavedení dietního stravování do školních jídelen (Diets in school canteens 2 - Manual for introducing dietary meals to school canteens). 1. vydání. Praha: Dr. Josef Raabe s.r.o., 2019, 264 pp. ISBN 978-80-7496-429-9.
    3. HAWK, Victoria Hazelette, Haldeman LAUREN, Veronika SPÁČILOVÁ, Eliška LAGOVÁ, Michaela PODBORSKÁ and Zlata KAPOUNOVÁ. Perceptions of nutrition education and the role of dietitians at a medical school in the Czech Republic: preliminary results. In EFAD Conference 2019. 2019.
    4. SAIBERTOVÁ, Simona and Zlata KAPOUNOVÁ. Podávání sippingu v lůžkovém zdravotnickém zařízení (Administration of sipping in inpatient medical facility). Výživa a potraviny. Výživaservis s.r.o., 2019, vol. 74, No 4, p. 53-54. ISSN 1211-846X.
    5. SAIBERTOVÁ, Simona, Zlata KAPOUNOVÁ and Petra JUŘENÍKOVÁ. SIPPING – Inovativní využití v prevenci a léčbě malnutrice. Online. 2019, 98 pp.
    6. ORLOVSKÁ, Katarína and Zlata KAPOUNOVÁ. Sipping v kuchyni aneb využití sippingu při přípravě pokrmů (Sip-feeds in the kitchen and in the preparation of meals). Výživa a potraviny. Praha: Výživaservis s.r.o., 2019, vol. 74, No 6, p. 85-87. ISSN 1211-846X.
    7. JANČEKOVÁ, Kamila, Zlata KAPOUNOVÁ and Markéta HAŠOVÁ. Vitamin B12 u těhotných a kojících žen s veganským způsobem stravování (Vitamin B12 in pregnant and lactating women on vegan diet.). Výživa a potraviny. Výživaservis s.r.o., 2019, vol. 74, No 1, p. 11-14. ISSN 1211-846X.
    8. KAPOUNOVÁ, Zlata, Victoria Hazelette HAWK and Halina MATĚJOVÁ. Výživa v osnovách programu Všeobecného lékařství na LF MU Brno - kvalitativní výzkum (Nutrition in general medicine curriculum at medical faculty of Masaryk University in Brno - qualitative research). In Ostravské dny léčebné výživy. 2019.

    2018

    1. KAPOUNOVÁ, Zlata. Spánkem proti obezitě? (Does sleep prevent obesity?). Výživa a potraviny. Výživaservis s.r.o., 2018, roč. 73, No 2, p. 30-33. ISSN 1211-846X.

    2017

    1. KAPOUNOVÁ, Zlata, Anna PACKOVÁ, Jana PETROVÁ, Jana SPÁČILOVÁ, Alena STROSSEROVÁ and Sylva ŠMÍDOVÁ. Diety ve školních jídelnách - Manuál k zavedení dietního stravování do školních jídelen. Raabe, 2017. ISBN 978-80-7496-328-5.

    2015

    1. KAPOUNOVÁ, Zlata, Martin FOREJT and Julie BIENERTOVÁ VAŠKŮ. Short sleep duration in relation to body weight and blood pressure among Czech adults. Journal of Nursing, Social Studies, Public Health and Rehabilitation. České Budějovice: University of South Bohemia, Faculty of Health and Social Studies and International Society of Applied Preventive Medicine in Vienna, 2015, vol. 6, 1-2, p. 7-14. ISSN 1804-1868.

    2014

    1. KAPOUNOVÁ, Zlata and Halina MATĚJOVÁ. Snídaňové cereálie ve stravě (nejen) u dětí I.- zdravá snídaně nebo sladká pochoutka? (Breakfast cereals in the diet of (not only) children I. - healthy breakfast or sweet delicacy ?). Výživa a potraviny. Praha: Výživaservis, 2014, vol. 69, No 2, p. 30-32. ISSN 1211-846X.
    2. KAPOUNOVÁ, Zlata and Halina MATĚJOVÁ. Snídaňové cereálie ve stravě (nejen) dětí II - postoj spotřebitelů (Breakfast cereals in the diet of (not only) children II - attitudes of consumers). Výživa a potraviny. Praha: Výživaservis, 2014, vol. 69, No 3, p. 78-79. ISSN 1211-846X.

    2012

    1. PISKÁČKOVÁ, Zlata, Tomáš ZDRAŽIL, Martin FOREJT and Julie BIENERTOVÁ VAŠKŮ. Délka spánku u dospělé populace ve vztahu k BMI (Sleep duration in relation to BMI in Czech Adults). Hygiena. Praha: Státní zdravotní ústav, 2012, vol. 57, No 1, p. 10-16. ISSN 1802-6281.
    2. PISKÁČKOVÁ, Zlata, Martin FOREJT, Julie BIENERTOVÁ VAŠKŮ and Tomáš ZDRAŽIL. Nedostatek spánku a riziko obezity. In 56. Studentská vědecká konference. 2012. ISBN 978-80-210-5857-6.
    3. PISKÁČKOVÁ, Zlata, Martin FOREJT and Lucie MARTYKÁNOVÁ. Současné poznatky o vztahu spánku a obezity (The relationship between sleep and obesity: current perspective). Časopis lékařů českých. Praha: Česká lékařská společnost J. Ev. Purkyně, 2012, vol. 151, No 6, p. 279-285. ISSN 0008-7335.
    4. BIENERTOVÁ VAŠKŮ, Julie, Petr BIENERT, Lenka SLOVÁČKOVÁ, Lenka SÁBLÍKOVÁ, Zlata PISKÁČKOVÁ, Martin FOREJT, Zbyněk ŠPLÍCHAL, Filip ZLÁMAL and Anna VAŠKŮ. Variability in CNR1 locus influences protein intake and smoking status in the Central-European population. Nutritional Neuroscience. Anglie: W. S. Maney and Son, Ltd, 2012, vol. 15, No 4, p. 163-170. ISSN 1028-415X. Available from: https://dx.doi.org/10.1179/1476830512Y.0000000001.

    2011

    1. BIENERTOVÁ VAŠKŮ, Julie, Petr BIENERT, Filip ZLÁMAL, Josef TOMANDL, Martin FOREJT, Zlata PISKÁČKOVÁ, Martin VAVŘINA, Jana KUDĚLKOVÁ and Anna VAŠKŮ. Adipsin (Complement Factor D) As a New Biomarker of Body Fat Distribution in Extremely Obese Central-European Population. In Body Fat: Composition, Measurements and Reduction Procedures. 1st ed. New York: Novapublishers, 2011, p. 14-27, 13 pp. Body Fat: Composition, Measurements and Reduction. ISBN 978-1-61324-332-9.
    2. PISKÁČKOVÁ, Zlata and Martin FOREJT. Závislost mezi délkou spánku a krevním tlakem u dospělé populace (The relationship between sleep duration and blood pressure in the adult population). Profese online. Olomouc: Fakulta zdravotnických věd UP Olomouc, 2011, roč. 4, č. 2, p. 11-16. ISSN 1803-4330.

    2010

    1. VAŠKOVÁ, Pavla, Jana PETROVÁ, Sylva ŠTAJNOCHROVÁ and Zlata PISKÁČKOVÁ. Biopotraviny (Organic food). Stravování ve školních jídelnách. Praha: Nakladatelství Dr. Josef Raabe, 2010, 6/2010, 20 pp. ISSN 1803-8840.
    2. ŠTAJNOCHROVÁ, Sylva, Zlata PISKÁČKOVÁ, Jana PETROVÁ and Pavla VAŠKOVÁ. Jak sestavit zdravý jídelníček, nedostatky v praxi a tipy pro nápravu (How to make a healthy menu, in practice and tips for remedying). Stravování ve školních jídelnách. Praha: Nakladatelství Dr. Josef Raabe, 2010, vol. 2009, 5/2010, p. 29-40. ISSN 1803-8840.
    3. ŠTAJNOCHROVÁ, Sylva, Zlata PISKÁČKOVÁ, Jana PETROVÁ and Pavla VAŠKOVÁ. Jak sestavit zdravý jídelníček, nedostatky v praxi a tipy pro nápravu (How to build a healthy menu, in practice and tips for remedying). Stravování ve školních jídelnách. Praha: Nakladatelství Dr. Josef Raabe, 2010, vol. 2009, 4/2010, p. 3-21, 18 pp. ISSN 1803-8840.
    4. MARTYKÁNOVÁ, Lucie and Zlata PISKÁČKOVÁ. Orthorexie a bigorexie - méně známé formy poruch příjmu potravy (Orthorexia and bigorexia - less known forms of eating disorders). Výživa a potraviny. Praha: Společnost pro výživu, 2010, vol. 65, No 1, 2 pp. ISSN 1211-846X.
    5. PISKÁČKOVÁ, Zlata, Julie BIENERTOVÁ VAŠKŮ, Martin FOREJT, Halina MATĚJOVÁ and Lucie MARTYKÁNOVÁ. Spánek a jeho vliv na rozvoj obezity (Impact of sleep on obesity development). Diabetologie, metabolismus, endokrinologie, výživa. Praha: Tigis, 2010, vol. 13, No 2, p. 77-81. ISSN 1211-9326.
    6. PISKÁČKOVÁ, Zlata. The association between sleep duration and body weight in adult. In SCHOOL AND HEALTH 21 Health Education: International Experiences. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2010, p. 399-406. ISBN 978-80-210-5398-4.
    7. PETROVÁ, Jana, Pavla VAŠKOVÁ, Zlata PISKÁČKOVÁ and Sylva ŠTAJNOCHROVÁ. Vegetariánství (Vegetarianism). Stravování ve školních jídelnách. Praha: Nakladatelství Dr. Josef Raabe, s.r.o., 2010, 07/2010, prosinec, p. 1-22. ISSN 1803-8840.
    8. PISKÁČKOVÁ, Zlata. Vztah mezi délkou spánku a tělesnou hmotností u dospělých. In 6. Mezinárodní konference Škola a zdraví pro 21. století. 2010. ISBN 978-80-210-5262-8.

    2009

    1. BIENERTOVÁ VAŠKŮ, Julie, Petr BIENERT, Lenka SÁBLÍKOVÁ, Lenka SLOVÁČKOVÁ, Martin FOREJT, Zlata PISKÁČKOVÁ, Lenka KUČEROVÁ, Kateřina HECZKOVÁ, Zuzana DERFLEROVÁ BRÁZDOVÁ and Anna VAŠKŮ. Effect of ID ACE gene polymorphism on dietary composition and obesity-related anthropometric parameters in the Czech 4 adult population. Genes and Nutrition. New Century Health Publishers, 2009, vol. 2009, No 4, p. 207-213. ISSN 1555-8932.
    2. BIENERTOVÁ VAŠKŮ, Julie, Petr BIENERT, Martin FOREJT, Josef TOMANDL, Martin VAVŘINA, Jana KUDĚLKOVÁ, Monika CHMELÍKOVÁ, Kateřina HECZKOVÁ, Zlata PISKÁČKOVÁ, Lenka KUČEROVÁ, Zuzana DERFLEROVÁ BRÁZDOVÁ and Anna VAŠKŮ. Genotypes-by-nutrient associations of common polymorphisms in obesity-related genes within the Czech population. In European Journal of Human Genetics, suppl. 209th ed. Vídeň, Rakousko: European Society of Human Genetics, 2009, p. 252-252.
    3. PISKÁČKOVÁ, Zlata and Lucie MARTYKÁNOVÁ. Méně známé formy PPP. In 5. Mezinárodní konference škola a zdraví pro 21. století. 2009.
    4. RISTICMEDIC, Danijela, Zlata PISKÁČKOVÁ, Lee HOOPER, Jiří RUPRICH, Amélie CASGRAIN, Kate ASHTON, Mirjana PAVLOVIC and Maria GLIBETIC. Methods of assessment of iodine status in humans: a systematic review. American Journal of Clinical Nutrition. Bethesda: American Society for Nutrition, 2009, vol. 89, No 6, p. 2052S-2069s, 18 pp. ISSN 0002-9165.
    5. PISKÁČKOVÁ, Zlata and Halina MATĚJOVÁ. Tři oříšky pro Popelku...a nebo čtyři? (Nutritional aspects of nuts). Výživa a potraviny. Praha: výživaservis s.r.o, 2009, vol. 64, No 4, p. 92-95. ISSN 1211-846X.

    2008

    1. FOREJT, Martin, Julie BIENERTOVÁ VAŠKŮ, Petr BIENERT, Josef TOMANDL, Anna VAŠKŮ, Monika CHMELÍKOVÁ, Zlata PISKÁČKOVÁ, Kateřina HECZKOVÁ and Lenka KUČEROVÁ. The relationship between leptin plasma levels and blood pressure in extremely obese Czech individuals. In Central European Congress on Obesity ( CECON 2008) : from nutrition to metabolic syndrome. Karlovy Vary: European Association for the Study of Obesity, 2008, p. 81-81. ISBN 978-80-254-2733-0.
Display details
Displayed: 19/9/2024 03:57