Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
« 1  ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27  ... 104 »
4. 4.
2014

Ohlédnutí za 4. open space konferencí o e-learningu IS MU

Zajímavé | 1 | 1
Novinky – e-learning

Na Fakultě sociálních studií se 12. 2. 2014 uskutečnil již 4. ročník Open space konference o e-learningu, který pro vyučující MU připravili pracovníci uživatelské podpory Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU). Podtitul tohoto ročníku konference byl "10 let e-learningu v ISu", jelikož v roce 2014 uplynulo právě 10 let od doby, kdy byl e-learning do IS MU zaveden.

Hlavní část programu tvořily tři přednáškové bloky. První blok byl nazvaný "E-learning jako řešení konkrétních situací", druhý nesl název "Názorný e-learning" a poslední blok byl pojmenován "E-learning a studenti". Celkem předneslo svoje příspěvky 10 vyučujících, kteří účastníkům konference představili zajímavé e-learningové aktivity, ukázali jim, jak využívají e-learning ve výuce a předali jim svoje praktické zkušenosti. V posledním příspěvku konference pak Ing. Jitka Brandejsová z Centra výpočetní techniky FI MU shrnula historii využití e-learningu v IS MU.

Po skončení přednášek následovalo pro účastníky konference překvapení, kterým byl dort s logem IS MU, jehož prostřednictvím mohli účastníci konference oslavit 10 let e-learningu v ISu. Posledním bodem programu byl prakticky zaměřený workshop, který formou školení u počítačů představil vyučujícím novou verzi aplikace Rozpisy témat. Po celou dobu konference mohli vyučující zároveň diskutovat o přednesených příspěvcích nad šálkem kávy a drobným občerstvením, případně mohli probírat svoje konkrétní dotazy k e-learningu s pracovníky uživatelské podpory IS MU.

Na základě pozitivních ohlasů od účastníků konference lze konstatovat, že prakticky zaměřené přednášky, během kterých přednášející s bohatými zkušenostmi s e-learningem předávají svá doporučení kolegům, jsou pro vyučující stále velmi inspirativní. Doufejme proto, že stejně přínosný bude i další ročník konference, který se bude konat na začátku roku 2015.

Další informace o konferenci (včetně fotogalerie a prezentací z jednotlivých přednášek) naleznete na stránkách konference.

Konference byla organizována v rámci projektu Centrum interaktivních a multimediálních studijních opor pro inovaci výuky a efektivní učení, který je spolufinancován z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost (Evropský sociální fond) a ze státního rozpočtu ČR.


logolink OP VK, CZ.1.07/2.2.00/28.0041

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
27. 2.
2014

Informační kampaně

Dosud nehodnoceno.
Novinky

Informační systém Masarykovy univerzity (IS MU) propaguje nové či důležité funkce systému prostřednictvím zpráv na Vývěsce a formou příspěvků v Novinkách či Deníčku (autentizováno). Vývojový tým IS MU nyní rozšířil tyto možnosti o Informační kampaně, pomocí kterých může důležité informace lépe zdůraznit a oslovit i specifickou skupinu uživatelů, kterých se aplikace přímo týká.

Kampaně se zobrazují ve formě informačního panelu na titulní stránce IS MU, kde uživatelé naleznou odkazy na propagované aplikace i na jeho skrytí. První informační kampaní v IS MU je upozornění na probíhající hodnocení stravovacích zařízení nebo možnost zaslání podnětu Správě kolejí a menz (více o aplikaci v novince Hodnocení stravovacích zařízení SKM).

Obr. 1: Informační kampaň k hodnocení stravovacích zařízení.

Přehled všech informačních kampaní je kdykoli později dostupný na titulní stránce pod odkazem "Informační kampaně".

Obr. 2: Odkaz na Informační kampaně v rozcestníku.

O jiných formách propagace funkcí IS MU jsme vás informovali v novinkách Novinky ze světa IS MU v blogu nebo Deníček ISu.

27. února 2014

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
27. 2.
2014

Nový způsob zobrazování grafů

Dosud nehodnoceno.
Novinky

Vývojový tým změnil způsob zobrazování grafů v Informačním systému Masarykovy univerzity (IS MU). Grafy jsou uživatelům dostupné v několika aplikacích, např. v aplikaci statistika známek nebo statistika bodového hodnocení z poznámkových bloků.

Dosud byly grafy zobrazovány jako statické obrázky bez možnosti interaktivity. Nově se grafy vykreslují přímo na uživatelově počítači, vykreslování je tak rychlejší a dochází i k úspoře v množství přenášených dat. Grafy jsou také částečně interaktivní např. po najetí myší si lze zobrazit přesnou hodnotu v grafu nebo přiblížit vybranou oblast.

Obr. 1: Statistika známek předmětu.

Obr. 2: Statistika bodového hodnocení z poznámkového bloku.

27. února 2014

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
29. 1.
2014

Pořadač dokumentů

Dosud nehodnoceno.
Novinky

Vývojový tým Informačního systému MU (IS MU) přichází s novou funkcí aplikace Vyhledávání, tzv. Pořadačem dokumentů. Ten uživatelům umožňuje snadno vyhledat soubory v Dokumentovém serveru, tedy např. zápisy z jednání kolegií a vedení fakult, vnitřní normy fakult apod., bez ohledu na jejich umístění či pojmenování.

Odkaz na Pořadač dokumentů je dostupný ve vyhledávacím řádku na titulní stránce IS MU. Pro nalezení požadovaného dokumentu stačí vybrat pracoviště/fakultu a typ dokumentu (např. kolegium děkana, směrnice tajemníka, zápis nebo kombinaci více dotazů). Dotaz lze také upřesnit zadáním hledaného výrazu do políčka pro vyhledávání v plných textech. Dostupnost dokumentů je omezena dle nastavených přístupových práv.

Obr. 1: Pořadač dokumentů.

Pokud má uživatel zájem odebírat změny v určité složce Dokumentového serveru e-mailem, může použít odkaz "Zapnout odběr složky e-mailem", který je dostupný ve výsledcích vyhledávání.

Novinkou je také možnost omezení na Dokumentový server určité fakulty/pracoviště v rámci obecného Vyhledávání.

Obr. 2: Omezení vyhledávání dle fakulty/pracoviště.

O aplikaci Vyhledávání jsme vás již dříve informovali v novinkách Nové možnosti fulltextového vyhledávání a Nová verze fulltextového vyhledávání spuštěna.

29. ledna 2014

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« 1  ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27  ... 104 »