Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
« 1  ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31  ... 104 »
8. 10.
2013

Kopírování rozvrhu do osobního kalendáře

Informačně přínosné | 2 | 2
Novinky

Agenda Rozvrh umožňuje zobrazení rozvrhu v různých formátech, např. výpis na obrazovku, textový formát, formát pro tisk apod. Vývojový tým IS MU nyní doplnil možnost importu rozvrhu do osobního kalendáře v mobilu či v jiné aplikaci.

Pro použití této možnosti stačí u vybraného rozvrhu zaškrtnout volbu "Kalendář", pomocí které uživatel získá soubor formátu iCalendar (*.ics). Ten lze naimportovat např. do kalendářových aplikací v mobilních zařízeních nebo do Kalendáře Google.

Obr. 1: Volba formátu rozvrhu.

Pro diskusi k tomuto tématu a hlášení problémů lze použít tematické diskusní fórum (autentizováno).

O novinkách v agendě Rozvrh jsme vás již dříve informovali v novinkách Vyhledávání v rozvrhu a snazší výběr seminárních skupin a Změny v Rozvrhu usnadňují vizuální orientaci.

8. října 2013

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
23. 9.
2013

Rekord počtu operací v IS MU a počtu uživatelů během 5 minut

Dosud nehodnoceno.
Novinky

Dne 3. září 2013 jsme zaznamenali v Informačním systému Masarykovy univerzity (IS MU) rekordní počet přihlášených uživatelů a provedených operací během 5 minut. Dosáhli jsme počtu operací 161 096 a počtu přihlášených uživatelů 10 512. Na zvýšeném provozu IS MU se podílelo zejména "soutěžení" o seminární skupiny na čtyřech fakultách a zápis na jedné fakultě.

Celkový počet operací a počet přihlášených uživatelů za den nebyl tentokrát pokořen díky většímu rozložení zápisu a přihlašování do seminárních skupin mezi jednotlivými fakultami. O tomto (dosud nepřekonaném) rekordu jsme Vás informovali v novince 4 miliardy kliknutí v IS MU.

Aby nedošlo ve zvýšených zátěžích systému k jeho přetížení a následné nedostupnosti služeb, vytvořil Vývojový tým IS MU speciální mechanismus dynamické regulace zátěže. Díky tomu jsou operace související s registrací a zápisem předmětů nebo přihlašováním do seminárních skupin optimalizované na co nejkratší potřebný čas k vyřízení. Výpočetně náročné služby se ve stavu zátěže naopak automaticky blokují, aby umožnili co nejhladší průběh zátěžového stavu. O regulaci zátěže jsme Vás informovali také v novince Dynamická regulace zátěže.

Přehled stupňů zátěže najdete přes Osobní administrativa -> Systém -> Obecné .. Přehled stupňů zátěže systému.

Více o informačním systému a hardware, na kterém je provozován, najdete na stránce Náš systém nebo v novinkách Nové aplikační servery IS MU v provozu a IS MU je provozován na nových a výkonnějších počítačích.

23. září 2013

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
23. 9.
2013

Instrukce učitele k předmětové anketě

Dosud nehodnoceno.
Novinky

Nedávno jsme Vás v novince Odpovědi z předmětové ankety v nové podobě informovali o novém způsobu předávání výsledků předmětové ankety učitelům v Informačním systému Masarykovy univerzity (IS MU). Vývojový tým IS MU pokračuje v úpravách předmětové ankety i nadále a nově nabízí možnost zadání instrukcí učitele k anketě.

Instrukce se mohou týkat např. názoru studentů na nová skripta či organizaci výuky a vztahují se vždy k danému sběru. Učitel tak může získat důležitou zpětnou vazbu ke konkrétním tématům ze své výuky. Při zadávání instrukcí pro další sběr ankety lze již jednou zadané instrukce zkopírovat.

Obr. 1: Aplikace pro zadání instrukcí.

Studentům se instrukce zobrazí při vyplňování ankety před volnou odpovědí.

Obr. 2: Zobrazení instrukcí v anketě.

Aplikace je dostupná přes Osobní administrativa -> Učitel -> Studenti .. Instrukce studentům.

Více informací o anketě naleznete v těchto nápovědách:
Anketa (pro studenty)
Studentská předmětová anketa (pro učitele)

23. září 2013

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
4. 9.
2013

3. ročník Open space konference o e-learningu IS MU

Zajímavé | 1 | 1
Novinky – e-learning

Pracovníci uživatelské podpory Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU) připravili pro učitele a doktorandy MU již třetí pokračování Open space konference o e-learningu IS MU, kterou stejně jako v předchozích letech zaštiťuje rektor MU.

Termín: Středa 11. září 2013, od 8:30

Místo: Atrium, Fakulta sociálních studií MU, Joštova 10, Brno

Hlavní program konference je složen z bloku prezentací a bloku workshopů. V rámci prezentací se o své zkušenosti s videem a animacemi ve výuce, drilem a plně e-learningovým kurzem bez prezenční výuky podělí kolegové z různých fakult. Netradičně je mezi prezentujícími i student, který poreferuje o tom, jak e-learning vnímá on sám.

Také témata workshopů se budou točit kolem e-learningu – vytváření a zabezpečení elektronických testů, využití nových možností, které jsou k dispozici se zprovozněním služeb Google Apps a plagiátů. Obsah jednoho tématu mají možnost ovlivnit i účastníci konference, když do přihlašovacího formuláře sdělí, které nástroje by si rádi vyzkoušeli a poznali. Prostor v hlavním programu vyplní vtipné scénky na téma "běžné používání aplikací v IS MU" v podání organizátorů konference a individuální konzultace nad drobným pohoštěním a šálkem kávy.

Podrobnější informace naleznete na stránkách konference: https://is.muni.cz/auth/do/rect/el/prezentace/11_09_2013/index.html

Registrovat se můžete zdarma v Obchodním centru: http://is.muni.cz/obchod/baleni/68575

Na Vaši účast se těší tým e-techniků, is-techniků a Servisního střediska.

O předchozích ročnících konference jsme Vás informovali v novinkách Open space konference o e-learningu IS MU a Open space konference o e-learningu IS MU II.


logolink OP VK, CZ.1.07/2.2.00/28.0041

4. září 2013

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« 1  ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31  ... 104 »