Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
29. 4.
2009

Blokace přístupu do Plkáren

  • RSS
Vtipné | 2 | 2
Novinky

Uživatelům Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU) k setkávání a diskusi již dlouho slouží Diskusní fóra. Součástí Diskusních fór jsou i hojně navštěvované a velmi rozsáhlé Plkárny, kde (na rozdíl od tematických DF) uživatelé mohou neformálně diskutovat o zcela libovolných tématech. Někteří uživatelé tráví v Plkárnách dokonce tolik času, že by si potřebovali přispívání sami na určitý čas zakázat, aby se mohli důkladně věnovat svým jinýmjiným povinnostem. V nové verzi Diskusních fór byla proto zavedena možnost si na určitý čas přístup do Plkáren dobrovolně zablokovat.

Jak tento dobrovolný zákaz přístupu funguje? Uživatel, který ví, že by se měl např. věnovat přípravě na zítřejší zkoušku a bojí se, že ho budou Plkárny odvádět od učení, si je jednoduše do druhého dne zablokuje. Sám si zvolí datum a čas, do kdy mu IS má bránit v přístupu do aplikace. Blokování přístupu do Plkáren je možné nastavit na libovolně dlouhou dobu. Pokud se tedy uživatel nechce rozptylovat při přípravě např. na státnice a psaní diplomové práce, zablokuje si přístup do Plkáren třeba i na celý půl rok.

Obr. 1: Blokace přístupu.

Zkrátit nebo zrušit toto dobrovolné zablokování uživatel sám nemůže. Předčasné ukončení tohoto zákazu je možné pouze po uhrazení poplatku ve výši 500 Kč. Poplatek hradí nejen náklady s tím spojené, ale může být i motivací pro uživatele, aby si nekrátil dobrovolně zvolený čas blokovaného přístupu. Pokud se uživatel přesto rozhodne předčasně zrušit omezení přístupu do Plkáren, provede úhradu poplatku přes Obchodní centrum. Po přijetí platby je systémem automaticky vystaven jednorázový kód, pomocí kterého uživatel požádá o okamžité provedení automatického odblokování zákazu.

Obr. 2: OC – úhrada za předčasné zrušení vlastního zákazu přístupu do Plkáren.

29. dubna 2009

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« X. výročí Informačního systému Masarykovy univerzity (18. 3. 2009 05:49) | Mapa souborů aneb Jak si udělat v dokumentech jasno » (29. 4. 2009 05:00)

Zatím žádné komentáře.