BVDP0221 Souvislá dietologická praxe I
Lékařská fakultajaro 2025
- Rozsah
- 80. 3 kr. Ukončení: z.
Vyučováno kontaktně - Vyučující
- Mgr. Zlata Kapounová, Ph.D. (cvičící)
Mgr. Alena Mottlová, Ph.D. (cvičící)
Mgr. Kateřina Ondrušová (cvičící), Mgr. Zlata Kapounová, Ph.D. (zástupce)
Mgr. Martin Krobot (pomocník)
Ing. Kateřina Novohradská (pomocník)
Mgr. Kamila Stýskalíková (pomocník) - Garance
- Mgr. Zlata Kapounová, Ph.D.
Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Kontaktní osoba: Mgr. Kamila Stýskalíková
Dodavatelské pracoviště: Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta - Předpoklady
- BVKP011p Technologie přípravy pokrmů I && BKUV011p Základy výživy - př.
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
- Mateřské obory/plány
- Nutriční terapeut (program LF, B-SZ) (2)
- Nutriční terapie (program LF, B-NUT)
- Cíle předmětu
- Cílem odborné praxe je ověření a uplatnění teoretických vědomostí a získání praktických dovedností pod odborným vedením nutričních terapeutů způsobilých k výkonu povolání bez odborného dohledu v různých typech stravovacího provozu ve zdravotnickém, sociálním nebo školním zařízení.
- Výstupy z učení
- Díky aplikaci teoretických vědomostí a dovedností student:
- prohloubí, upevní a dále rozvíjí odborné znalosti a dovednosti
- získá potřebný celkový přehled o provozních podmínkách stravovacích služeb jednotlivých pracovišť ve zdravotnických,lázeňských,sociálních a školních zařízeních a samozřejmě také pacientech a klientech těchto zařízení, do kterých jsou schopni se pracovně zapojit. - Osnova
- 2 týdny odborné praxe: seznámení se s pracovištěm a organizací práce, zásadami bezpečnosti práce. Příprava stravy - opatřování potravin, přípravné fáze přípravy, zacházení s potravinami při přípravě s ohledem na léčebnou výživu. Výdej stravy - expedování z kuchyně. Skladové hospodářství a administrativa. Hygienická ochrana potravin.
- Literatura
- povinná literatura
- KAPOUNOVÁ, Zlata, Anna PACKOVÁ, Jana PETROVÁ, Jana SPÁČILOVÁ, Alena STROSSEROVÁ a Sylva ŠMÍDOVÁ. Diety ve školních jídelnách - Manuál k zavedení dietního stravování do školních jídelen. Raabe, 2017. ISBN 978-80-7496-328-5. info
- doporučená literatura
- GROFOVÁ, Zuzana. Nutriční podpora : praktický rádce pro sestry. Vyd. 1. Praha: Grada, 2007, 237 s. ISBN 9788024718682. info
- neurčeno
- STAŇKOVÁ, Marta. Jak zavést ošetřovatelský proces do praxe. 1. vyd. Brno: Institut pro další vzdělávání pracovníků ve zdravotnictví v Brně, 1999, 49 s. ISBN 8070132825. info
- Výukové metody
- 2týdenní stáž - 1.týden ve zdravotnickém nebo sociálním zařízení, 2. týden ve školském zařízení
- Metody hodnocení
- písemné zhodnocení praxe,zápočet
- Navazující předměty
- Další komentáře
- Předmět je vyučován každoročně.
Výuka probíhá blokově.
Poznámka k četnosti výuky: 2 týdny. - Nachází se v prerekvizitách jiných předmětů
BVDP0221 Souvislá dietologická praxe I
Lékařská fakultajaro 2024
- Rozsah
- 80. 3 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- Mgr. Zlata Kapounová, Ph.D. (cvičící)
Mgr. Kateřina Ondrušová (cvičící), Mgr. Zlata Kapounová, Ph.D. (zástupce)
Mgr. Martin Krobot (pomocník)
Ing. Kateřina Novohradská (pomocník)
Mgr. Kamila Stýskalíková (pomocník) - Garance
- Mgr. Zlata Kapounová, Ph.D.
Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Kontaktní osoba: Mgr. Kamila Stýskalíková
Dodavatelské pracoviště: Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta - Předpoklady
- BVKP011p Technologie přípravy pokrmů I && BKUV011p Základy výživy - př.
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
- Mateřské obory/plány
- Nutriční terapeut (program LF, B-SZ) (2)
- Nutriční terapie (program LF, B-NUT)
- Cíle předmětu
- Cílem odborné praxe je ověření a uplatnění teoretických vědomostí a získání praktických dovedností pod odborným vedením nutričních terapeutů způsobilých k výkonu povolání bez odborného dohledu v různých typech stravovacího provozu ve zdravotnickém, sociálním nebo školním zařízení.
- Výstupy z učení
- Díky aplikaci teoretických vědomostí a dovedností student:
- prohloubí, upevní a dále rozvíjí odborné znalosti a dovednosti
- získá potřebný celkový přehled o provozních podmínkách stravovacích služeb jednotlivých pracovišť ve zdravotnických,lázeňských,sociálních a školních zařízeních a samozřejmě také pacientech a klientech těchto zařízení, do kterých jsou schopni se pracovně zapojit. - Osnova
- 2 týdny odborné praxe: seznámení se s pracovištěm a organizací práce, zásadami bezpečnosti práce. Příprava stravy - opatřování potravin, přípravné fáze přípravy, zacházení s potravinami při přípravě s ohledem na léčebnou výživu. Výdej stravy - expedování z kuchyně. Skladové hospodářství a administrativa. Hygienická ochrana potravin.
- Literatura
- povinná literatura
- KAPOUNOVÁ, Zlata, Anna PACKOVÁ, Jana PETROVÁ, Jana SPÁČILOVÁ, Alena STROSSEROVÁ a Sylva ŠMÍDOVÁ. Diety ve školních jídelnách - Manuál k zavedení dietního stravování do školních jídelen. Raabe, 2017. ISBN 978-80-7496-328-5. info
- doporučená literatura
- GROFOVÁ, Zuzana. Nutriční podpora : praktický rádce pro sestry. Vyd. 1. Praha: Grada, 2007, 237 s. ISBN 9788024718682. info
- neurčeno
- STAŇKOVÁ, Marta. Jak zavést ošetřovatelský proces do praxe. 1. vyd. Brno: Institut pro další vzdělávání pracovníků ve zdravotnictví v Brně, 1999, 49 s. ISBN 8070132825. info
- Výukové metody
- 2týdenní stáž - 1.týden ve zdravotnickém nebo sociálním zařízení, 2. týden ve školském zařízení
- Metody hodnocení
- písemné zhodnocení praxe,zápočet
- Navazující předměty
- Další komentáře
- Studijní materiály
Předmět je vyučován každoročně.
Výuka probíhá blokově.
Poznámka k četnosti výuky: 2 týdny. - Nachází se v prerekvizitách jiných předmětů
BVDP0221 Souvislá dietologická praxe I
Lékařská fakultajaro 2023
- Rozsah
- 80. 3 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- Mgr. Zlata Kapounová, Ph.D. (cvičící)
Mgr. Alena Mottlová, Ph.D. (cvičící)
Mgr. Kateřina Ondrušová (cvičící), Mgr. Zlata Kapounová, Ph.D. (zástupce)
Mgr. Martin Krobot (pomocník)
Ing. Kateřina Novohradská (pomocník) - Garance
- Mgr. Zlata Kapounová, Ph.D.
Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Kontaktní osoba: Mgr. Kamila Stýskalíková
Dodavatelské pracoviště: Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta - Předpoklady
- BVKP011p Technologie přípravy pokrmů I && BKUV011p Základy výživy - př.
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
- Mateřské obory/plány
- Nutriční terapeut (program LF, B-SZ) (2)
- Nutriční terapie (program LF, B-NUT)
- Cíle předmětu
- Cílem odborné praxe je ověření a uplatnění teoretických vědomostí a získání praktických dovedností pod odborným vedením nutričních terapeutů způsobilých k výkonu povolání bez odborného dohledu v různých typech stravovacího provozu ve zdravotnickém, sociálním nebo školním zařízení.
- Výstupy z učení
- Díky aplikaci teoretických vědomostí a dovedností student:
- prohloubí, upevní a dále rozvíjí odborné znalosti a dovednosti
- získá potřebný celkový přehled o provozních podmínkách stravovacích služeb jednotlivých pracovišť ve zdravotnických,lázeňských,sociálních a školních zařízeních a samozřejmě také pacientech a klientech těchto zařízení, do kterých jsou schopni se pracovně zapojit. - Osnova
- 2 týdny odborné praxe: seznámení se s pracovištěm a organizací práce, zásadami bezpečnosti práce. Příprava stravy - opatřování potravin, přípravné fáze přípravy, zacházení s potravinami při přípravě s ohledem na léčebnou výživu. Výdej stravy - expedování z kuchyně. Skladové hospodářství a administrativa. Hygienická ochrana potravin.
- Literatura
- povinná literatura
- KAPOUNOVÁ, Zlata, Anna PACKOVÁ, Jana PETROVÁ, Jana SPÁČILOVÁ, Alena STROSSEROVÁ a Sylva ŠMÍDOVÁ. Diety ve školních jídelnách - Manuál k zavedení dietního stravování do školních jídelen. Raabe, 2017. ISBN 978-80-7496-328-5. info
- doporučená literatura
- GROFOVÁ, Zuzana. Nutriční podpora : praktický rádce pro sestry. Vyd. 1. Praha: Grada, 2007, 237 s. ISBN 9788024718682. info
- neurčeno
- STAŇKOVÁ, Marta. Jak zavést ošetřovatelský proces do praxe. 1. vyd. Brno: Institut pro další vzdělávání pracovníků ve zdravotnictví v Brně, 1999, 49 s. ISBN 8070132825. info
- Výukové metody
- 2týdenní stáž - 1.týden ve zdravotnickém nebo sociálním zařízení, 2. týden ve školském zařízení
- Metody hodnocení
- písemné zhodnocení praxe,zápočet
- Navazující předměty
- Další komentáře
- Studijní materiály
Předmět je vyučován každoročně.
Výuka probíhá blokově.
Poznámka k četnosti výuky: 2 týdny. - Nachází se v prerekvizitách jiných předmětů
BVDP0221 Souvislá dietologická praxe I
Lékařská fakultajaro 2022
- Rozsah
- 80. 3 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- Mgr. Zlata Kapounová, Ph.D. (cvičící)
Mgr. Kateřina Ondrušová (cvičící), Mgr. Zlata Kapounová, Ph.D. (zástupce)
Mgr. Veronika Suchodolová (cvičící)
Mgr. Martin Krobot (pomocník)
Mgr. Monika Kunzová, Ph.D. (pomocník)
MVDr. Halina Matějová (pomocník) - Garance
- Mgr. Zlata Kapounová, Ph.D.
Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Kontaktní osoba: Mgr. Monika Kunzová, Ph.D.
Dodavatelské pracoviště: Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta - Předpoklady
- BVKP011p Technologie přípravy pokrmů I && BKUV011p Základy výživy - př.
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
- Mateřské obory/plány
- Nutriční terapeut (program LF, B-SZ) (2)
- Nutriční terapie (program LF, B-NUT)
- Cíle předmětu
- Cílem odborné praxe je ověření a uplatnění teoretických vědomostí a získání praktických dovedností pod odborným vedením nutričních terapeutů způsobilých k výkonu povolání bez odborného dohledu v různých typech stravovacího provozu ve zdravotnickém, sociálním nebo školním zařízení.
- Výstupy z učení
- Díky aplikaci teoretických vědomostí a dovedností student:
- prohloubí, upevní a dále rozvíjí odborné znalosti a dovednosti
- získá potřebný celkový přehled o provozních podmínkách stravovacích služeb jednotlivých pracovišť ve zdravotnických,lázeňských,sociálních a školních zařízeních a samozřejmě také pacientech a klientech těchto zařízení, do kterých jsou schopni se pracovně zapojit. - Osnova
- 2 týdny odborné praxe: seznámení se s pracovištěm a organizací práce, zásadami bezpečnosti práce. Příprava stravy - opatřování potravin, přípravné fáze přípravy, zacházení s potravinami při přípravě s ohledem na léčebnou výživu. Výdej stravy - expedování z kuchyně. Skladové hospodářství a administrativa. Hygienická ochrana potravin.
- Literatura
- povinná literatura
- KAPOUNOVÁ, Zlata, Anna PACKOVÁ, Jana PETROVÁ, Jana SPÁČILOVÁ, Alena STROSSEROVÁ a Sylva ŠMÍDOVÁ. Diety ve školních jídelnách - Manuál k zavedení dietního stravování do školních jídelen. Raabe, 2017. ISBN 978-80-7496-328-5. info
- doporučená literatura
- GROFOVÁ, Zuzana. Nutriční podpora : praktický rádce pro sestry. Vyd. 1. Praha: Grada, 2007, 237 s. ISBN 9788024718682. info
- neurčeno
- STAŇKOVÁ, Marta. Jak zavést ošetřovatelský proces do praxe. 1. vyd. Brno: Institut pro další vzdělávání pracovníků ve zdravotnictví v Brně, 1999, 49 s. ISBN 8070132825. info
- Výukové metody
- 2týdenní stáž - 1.týden ve zdravotnickém nebo sociálním zařízení, 2. týden ve školském zařízení
- Metody hodnocení
- písemné zhodnocení praxe,zápočet
- Navazující předměty
- Další komentáře
- Studijní materiály
Předmět je vyučován každoročně.
Výuka probíhá blokově.
Poznámka k četnosti výuky: 2 týdny. - Nachází se v prerekvizitách jiných předmětů
BVDP0221 Souvislá dietologická praxe I
Lékařská fakultajaro 2021
- Rozsah
- 80. 3 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- Mgr. Zlata Kapounová, Ph.D. (cvičící)
Mgr. Kateřina Ondrušová (cvičící), Mgr. Zlata Kapounová, Ph.D. (zástupce)
Mgr. Veronika Suchodolová (cvičící)
Mgr. Martin Krobot (pomocník)
Mgr. Monika Kunzová, Ph.D. (pomocník) - Garance
- Mgr. Zlata Kapounová, Ph.D.
Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Kontaktní osoba: Mgr. Monika Kunzová, Ph.D.
Dodavatelské pracoviště: Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta - Předpoklady
- ( BVTP0222 Technol. přípravy pokrmů II || BVKP0222 Technol. přípravy pokrmů II ) && BVZO021p Základy ošetřovatelství - přednáška
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
- Mateřské obory/plány
- Nutriční terapeut (program LF, B-SZ) (2)
- Nutriční terapie (program LF, B-NUT)
- Cíle předmětu
- Cílem odborné praxe je ověření a uplatnění teoretických vědomostí a získání praktických dovedností pod odborným vedením nutričních terapeutů způsobilých k výkonu povolání bez odborného dohledu v různých typech stravovacího provozu ve zdravotnickém, sociálním nebo školním zařízení.
- Výstupy z učení
- Díky aplikaci teoretických vědomostí a dovedností student:
- prohloubí, upevní a dále rozvíjí odborné znalosti a dovednosti
- získá potřebný celkový přehled o provozních podmínkách stravovacích služeb jednotlivých pracovišť ve zdravotnických,lázeňských,sociálních a školních zařízeních a samozřejmě také pacientech a klientech těchto zařízení, do kterých jsou schopni se pracovně zapojit. - Osnova
- 2 týdny odborné praxe: seznámení se s pracovištěm a organizací práce, zásadami bezpečnosti práce. Příprava stravy - opatřování potravin, přípravné fáze přípravy, zacházení s potravinami při přípravě s ohledem na léčebnou výživu. Výdej stravy - expedování z kuchyně. Skladové hospodářství a administrativa. Hygienická ochrana potravin.
- Literatura
- povinná literatura
- KAPOUNOVÁ, Zlata, Anna PACKOVÁ, Jana PETROVÁ, Jana SPÁČILOVÁ, Alena STROSSEROVÁ a Sylva ŠMÍDOVÁ. Diety ve školních jídelnách - Manuál k zavedení dietního stravování do školních jídelen. Raabe, 2017. ISBN 978-80-7496-328-5. info
- doporučená literatura
- GROFOVÁ, Zuzana. Nutriční podpora : praktický rádce pro sestry. Vyd. 1. Praha: Grada, 2007, 237 s. ISBN 9788024718682. info
- neurčeno
- STAŇKOVÁ, Marta. Jak zavést ošetřovatelský proces do praxe. 1. vyd. Brno: Institut pro další vzdělávání pracovníků ve zdravotnictví v Brně, 1999, 49 s. ISBN 8070132825. info
- Výukové metody
- 2týdenní stáž - 1.týden ve zdravotnickém nebo sociálním zařízení, 2. týden ve školském zařízení
- Metody hodnocení
- písemné zhodnocení praxe,zápočet
- Navazující předměty
- Další komentáře
- Studijní materiály
Předmět je vyučován každoročně.
Výuka probíhá blokově.
Poznámka k četnosti výuky: 2 týdny. - Nachází se v prerekvizitách jiných předmětů
BVDP0221 Souvislá dietologická praxe I
Lékařská fakultajaro 2020
- Rozsah
- 80. 3 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- Mgr. Zlata Kapounová, Ph.D. (cvičící)
Mgr. Kateřina Ondrušová (cvičící), Mgr. Zlata Kapounová, Ph.D. (zástupce)
Mgr. Veronika Suchodolová (cvičící) - Garance
- Mgr. Zlata Kapounová, Ph.D.
Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Kontaktní osoba: Mgr. Martin Krobot
Dodavatelské pracoviště: Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta - Předpoklady
- ( BVTP0222 Technol. přípravy pokrmů II || BVKP0222 Technol. přípravy pokrmů II ) && BVZO021p Základy ošetřovatelství - přednáška
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
- Mateřské obory/plány
- Nutriční terapeut (program LF, B-SZ) (2)
- Nutriční terapie (program LF, B-NUT)
- Cíle předmětu
- Cílem odborné praxe je ověření a uplatnění teoretických vědomostí a získání praktických dovedností pod odborným vedením nutričních terapeutů způsobilých k výkonu povolání bez odborného dohledu v různých typech stravovacího provozu ve zdravotnickém, sociálním nebo školním zařízení.
- Výstupy z učení
- Díky aplikaci teoretických vědomostí a dovedností student:
- prohloubí, upevní a dále rozvíjí odborné znalosti a dovednosti
- získá potřebný celkový přehled o provozních podmínkách stravovacích služeb jednotlivých pracovišť ve zdravotnických,lázeňských,sociálních a školních zařízeních a samozřejmě také pacientech a klientech těchto zařízení, do kterých jsou schopni se pracovně zapojit. - Osnova
- 2 týdny odborné praxe: seznámení se s pracovištěm a organizací práce, zásadami bezpečnosti práce. Příprava stravy - opatřování potravin, přípravné fáze přípravy, zacházení s potravinami při přípravě s ohledem na léčebnou výživu. Výdej stravy - expedování z kuchyně. Skladové hospodářství a administrativa. Hygienická ochrana potravin.
- Literatura
- povinná literatura
- KAPOUNOVÁ, Zlata, Anna PACKOVÁ, Jana PETROVÁ, Jana SPÁČILOVÁ, Alena STROSSEROVÁ a Sylva ŠMÍDOVÁ. Diety ve školních jídelnách - Manuál k zavedení dietního stravování do školních jídelen. Raabe, 2017. ISBN 978-80-7496-328-5. info
- doporučená literatura
- GROFOVÁ, Zuzana. Nutriční podpora : praktický rádce pro sestry. Vyd. 1. Praha: Grada, 2007, 237 s. ISBN 9788024718682. info
- neurčeno
- STAŇKOVÁ, Marta. Jak zavést ošetřovatelský proces do praxe. 1. vyd. Brno: Institut pro další vzdělávání pracovníků ve zdravotnictví v Brně, 1999, 49 s. ISBN 8070132825. info
- Výukové metody
- 2týdenní stáž - 1.týden ve zdravotnickém nebo sociálním zařízení, 2. týden ve školském zařízení
- Metody hodnocení
- písemné zhodnocení praxe,zápočet
- Navazující předměty
- Další komentáře
- Studijní materiály
Předmět je vyučován každoročně.
Výuka probíhá blokově.
Poznámka k četnosti výuky: 2 týdny. - Nachází se v prerekvizitách jiných předmětů
BVDP0221 Souvislá dietologická praxe I
Lékařská fakultajaro 2019
- Rozsah
- 80. 1 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- Mgr. Martin Krobot (cvičící)
Mgr. Veronika Suchodolová (cvičící)
MVDr. Halina Matějová (pomocník) - Garance
- Mgr. Zlata Kapounová, Ph.D.
Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Kontaktní osoba: Mgr. Martin Krobot
Dodavatelské pracoviště: Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta - Předpoklady
- ( BVTP0222 Technol. přípravy pokrmů II || BVKP0222 Technol. přípravy pokrmů II ) && BVZO021p Základy ošetřovatelství - přednáška
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
- Mateřské obory/plány
- Nutriční terapeut (program LF, B-SZ) (2)
- Nutriční terapie (program LF, B-NUT)
- Cíle předmětu
- Cílem odborné praxe je ověření a uplatnění teoretických vědomostí a získání praktických dovedností pod odborným vedením nutričních terapeutů způsobilých k výkonu povolání bez odborného dohledu na Oddělení klinické nebo léčebné výživy ve zdravotnickém či lázeňském zařízení.
- Výstupy z učení
- Díky aplikaci teoretických vědomostí a dovedností student:
- prohloubí, upevní a dále rozvíjí odborné znalosti a dovednosti
- získá potřebný celkový přehled o provozních podmínkách jednotlivých pracovišť ve zdravotnických a lázeňských zařízeních a samozřejmě také pacientech a klientech těchto zařízení, do kterých jsou schopni se pracovně zapojit. - Osnova
- 1 týden odborné praxe: seznámení se s pracovištěm a organizací práce, zásadami bezpečnosti práce. Příprava stravy - opatřování potravin, přípravné fáze přípravy, zacházení s potravinami při přípravě. Výdej stravy - expedování z kuchyně. Skladové hospodářství a administrativa. Hygienická ochrana potravin.
- Literatura
- Výukové metody
- stáž
- Metody hodnocení
- písemné zhodnocení praxe,zápočet
- Navazující předměty
- Další komentáře
- Studijní materiály
Předmět je vyučován každoročně.
Výuka probíhá blokově. - Nachází se v prerekvizitách jiných předmětů
BVDP0221 Souvislá dietologická praxe I
Lékařská fakultajaro 2018
- Rozsah
- 1 týden. 1 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- Mgr. Martin Krobot (cvičící)
Mgr. Veronika Suchodolová (cvičící)
MVDr. Halina Matějová (pomocník) - Garance
- Mgr. Zlata Kapounová, Ph.D.
Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Dodavatelské pracoviště: Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta - Předpoklady
- ( BVTP0222 Technol. přípravy pokrmů II || BVKP0222 Technol. přípravy pokrmů II ) && BVZO021p Základy ošetřovatelství - přednáška
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
- Mateřské obory/plány
- Nutriční terapeut (program LF, B-SZ) (2)
- Cíle předmětu
- Cílem odborné praxe je ověření a uplatnění teoretických vědomostí a získání praktických dovedností pod odborným vedením nutričních terapeutů způsobilých k výkonu povolání bez odborného dohledu na Oddělení klinické nebo léčebné výživy ve zdravotnickém či lázeňském zařízení.
- Výstupy z učení
- Díky aplikaci teoretických vědomostí a dovedností student:
- prohloubí, upevní a dále rozvíjí odborné znalosti a dovednosti
- získá potřebný celkový přehled o provozních podmínkách jednotlivých pracovišť ve zdravotnických a lázeňských zařízeních a samozřejmě také pacientech a klientech těchto zařízení, do kterých jsou schopni se pracovně zapojit. - Osnova
- 1 týden odborné praxe: seznámení se s pracovištěm a organizací práce, zásadami bezpečnosti práce. Příprava stravy - opatřování potravin, přípravné fáze přípravy, zacházení s potravinami při přípravě. Výdej stravy - expedování z kuchyně. Skladové hospodářství a administrativa. Hygienická ochrana potravin.
- Literatura
- Výukové metody
- stáž
- Metody hodnocení
- písemné zhodnocení praxe,zápočet
- Navazující předměty
- Další komentáře
- Předmět je vyučován každoročně.
Výuka probíhá blokově. - Nachází se v prerekvizitách jiných předmětů
BVDP0221 Souvislá dietologická praxe I
Lékařská fakultajaro 2017
- Rozsah
- 1 týden. 1 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- MVDr. Halina Matějová (přednášející)
Mgr. Veronika Suchodolová (cvičící) - Garance
- MVDr. Halina Matějová
Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Dodavatelské pracoviště: Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta - Předpoklady
- ( BVTP0222 Technol. přípravy pokrmů II || BVKP0222 Technol. přípravy pokrmů II ) && BVZO021p Základy ošetřovatelství - přednáška
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
- Mateřské obory/plány
- Nutriční terapeut (program LF, B-SZ) (2)
- Cíle předmětu
- Cílem odborné praxe je ověření a uplatnění teoretických vědomostí a získání praktických dovedností pod odborným vedením nutričních terapeutů způsobilých k výkonu povolání bez odborného dohledu na Oddělení klinické nebo léčebné výživy ve zdravotnickém či lázeňském zařízení. Díky aplikaci teoretických vědomostí a dovedností dochází u studenta k prohloubení, upevnění a dalšímu rozvoji odborných znalostí a dovedností. Studenti získávají potřebný celkový přehled o provozních podmínkách jednotlivých pracovišť ve zdravotnických a lázeňských zařízeních a samozřejmě také pacientech a klientech těchto zařízení.
- Osnova
- 1 týden odborné praxe: seznámení se s pracovištěm a organizací práce, zásadami bezpečnosti práce. Příprava stravy - opatřování potravin, přípravné fáze přípravy, zacházení s potravinami při přípravě. Výdej stravy - expedování z kuchyně. Skladové hospodářství a administrativa. Hygienická ochrana potravin.
- Literatura
- Výukové metody
- stáž
- Metody hodnocení
- písemné zhodnocení praxe,zápočet
- Navazující předměty
- Další komentáře
- Předmět je vyučován každoročně.
Výuka probíhá blokově. - Nachází se v prerekvizitách jiných předmětů
BVDP0221 Souvislá dietologická praxe I
Lékařská fakultajaro 2016
- Rozsah
- 1 týden. 1 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- MVDr. Halina Matějová (přednášející)
Mgr. Veronika Suchodolová (cvičící) - Garance
- MVDr. Halina Matějová
Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Dodavatelské pracoviště: Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta - Předpoklady
- ( BVTP0222 Technol. přípravy pokrmů II || BVKP0222 Technol. přípravy pokrmů II ) && BVZO021p Základy ošetřovatelství - přednáška
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
- Mateřské obory/plány
- Nutriční terapeut (program LF, B-SZ) (2)
- Cíle předmětu
- Cílem odborné praxe je ověření a uplatnění teoretických vědomostí a získání praktických dovedností pod odborným vedením nutričních terapeutů způsobilých k výkonu povolání bez odborného dohledu na Oddělení klinické nebo léčebné výživy ve zdravotnickém či lázeňském zařízení. Díky aplikaci teoretických vědomostí a dovedností dochází u studenta k prohloubení, upevnění a dalšímu rozvoji odborných znalostí a dovedností. Studenti získávají potřebný celkový přehled o provozních podmínkách jednotlivých pracovišť ve zdravotnických a lázeňských zařízeních a samozřejmě také pacientech a klientech těchto zařízení.
- Osnova
- 1 týden odborné praxe: seznámení se s pracovištěm a organizací práce, zásadami bezpečnosti práce. Příprava stravy - opatřování potravin, přípravné fáze přípravy, zacházení s potravinami při přípravě. Výdej stravy - expedování z kuchyně. Skladové hospodářství a administrativa. Hygienická ochrana potravin.
- Literatura
- Výukové metody
- stáž
- Metody hodnocení
- písemné zhodnocení praxe,zápočet
- Navazující předměty
- Další komentáře
- Předmět je vyučován každoročně.
Výuka probíhá blokově. - Nachází se v prerekvizitách jiných předmětů
BVDP0221 Souvislá dietologická praxe I
Lékařská fakultajaro 2015
- Rozsah
- 1 týden. 1 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- MVDr. Halina Matějová (přednášející)
Mgr. Veronika Suchodolová (cvičící) - Garance
- MVDr. Halina Matějová
Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Dodavatelské pracoviště: Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta - Předpoklady
- ( BVTP0222 Technol. přípravy pokrmů II || BVKP0222 Technol. přípravy pokrmů II ) && BVZO021p Základy ošetřovatelství - přednáška
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
- Mateřské obory/plány
- Nutriční terapeut (program LF, B-SZ) (2)
- Cíle předmětu
- Cílem odborné praxe je ověření a uplatnění teoretických vědomostí a získání praktických dovedností pod odborným vedením nutričních terapeutů způsobilých k výkonu povolání bez odborného dohledu na Oddělení klinické nebo léčebné výživy ve zdravotnickém či lázeňském zařízení. Díky aplikaci teoretických vědomostí a dovedností dochází u studenta k prohloubení, upevnění a dalšímu rozvoji odborných znalostí a dovedností. Studenti získávají potřebný celkový přehled o provozních podmínkách jednotlivých pracovišť ve zdravotnických a lázeňských zařízeních a samozřejmě také pacientech a klientech těchto zařízení.
- Osnova
- 1 týden odborné praxe: seznámení se s pracovištěm a organizací práce, zásadami bezpečnosti práce. Příprava stravy - opatřování potravin, přípravné fáze přípravy, zacházení s potravinami při přípravě. Výdej stravy - expedování z kuchyně. Skladové hospodářství a administrativa. Hygienická ochrana potravin.
- Literatura
- Výukové metody
- stáž
- Metody hodnocení
- písemné zhodnocení průběhu praxe,zápočet
- Navazující předměty
- Další komentáře
- Předmět je vyučován každoročně.
Výuka probíhá blokově. - Nachází se v prerekvizitách jiných předmětů
BVDP0221 Souvislá dietologická praxe I
Lékařská fakultajaro 2014
- Rozsah
- 1 týden. 1 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- MVDr. Halina Matějová (přednášející)
Mgr. Veronika Suchodolová (cvičící) - Garance
- MVDr. Halina Matějová
Ústav preventivního lékařství – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Dodavatelské pracoviště: Ústav preventivního lékařství – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta - Předpoklady
- ( BVTP0222 Technol. přípravy pokrmů II || BVKP0222 Technol. přípravy pokrmů II ) && BVZO021p Základy ošetřovatelství - přednáška && ZC011 Zacházení s chemickými látkami
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
- Mateřské obory/plány
- Nutriční terapeut (program LF, B-SZ) (2)
- Cíle předmětu
- Cílem odborné praxe je ověření a uplatnění teoretických vědomostí a získání praktických dovedností pod odborným vedením nutričních terapeutů způsobilých k výkonu povolání bez odborného dohledu na Oddělení klinické nebo léčebné výživy ve zdravotnickém či lázeňském zařízení. Díky aplikaci teoretických vědomostí a dovedností dochází u studenta k prohloubení, upevnění a dalšímu rozvoji odborných znalostí a dovedností. Studenti získávají potřebný celkový přehled o provozních podmínkách jednotlivých pracovišť ve zdravotnických a lázeňských zařízeních a samozřejmě také pacientech a klientech těchto zařízení.
- Osnova
- 1 týden odborné praxe: seznámení se s pracovištěm a organizací práce, zásadami bezpečnosti práce. Příprava stravy - opatřování potravin, přípravné fáze přípravy, zacházení s potravinami při přípravě. Výdej stravy - expedování z kuchyně. Skladové hospodářství a administrativa. Hygienická ochrana potravin.
- Literatura
- Výukové metody
- stáž
- Metody hodnocení
- písemné zhodnocení praxe,zápočet
- Navazující předměty
- Další komentáře
- Studijní materiály
Předmět je vyučován každoročně.
Výuka probíhá blokově. - Nachází se v prerekvizitách jiných předmětů
BVDP0221 Souvislá dietologická praxe I
Lékařská fakultajaro 2013
- Rozsah
- 1 týden. 1 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- MVDr. Halina Matějová (přednášející)
Mgr. Veronika Suchodolová (cvičící) - Garance
- MVDr. Halina Matějová
Ústav preventivního lékařství – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Dodavatelské pracoviště: Ústav preventivního lékařství – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta - Předpoklady
- ( BVTP0222 Technol. přípravy pokrmů II || BVKP0222 Technol. přípravy pokrmů II ) && BVZO021p Základy ošetřovatelství - přednáška && ZC011 Zacházení s chemickými látkami
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
- Mateřské obory/plány
- Nutriční terapeut (program LF, B-SZ) (2)
- Cíle předmětu
- Cílem odborné praxe je ověření a uplatnění teoretických vědomostí a získání praktických dovedností pod odborným vedením nutričních terapeutů způsobilých k výkonu povolání bez odborného dohledu na Oddělení klinické nebo léčebné výživy ve zdravotnickém či lázeňském zařízení. Díky aplikaci teoretických vědomostí a dovedností dochází u studenta k prohloubení, upevnění a dalšímu rozvoji odborných znalostí a dovedností. Studenti získávají potřebný celkový přehled o provozních podmínkách jednotlivých pracovišť ve zdravotnických a lázeňských zařízeních a samozřejmě také pacientech a klientech těchto zařízení.
- Osnova
- 1 týden odborné praxe: seznámení se s pracovištěm a organizací práce, zásadami bezpečnosti práce. Příprava stravy - opatřování potravin, přípravné fáze přípravy, zacházení s potravinami při přípravě. Výdej stravy - expedování z kuchyně. Skladové hospodářství a administrativa. Hygienická ochrana potravin.
- Literatura
- Výukové metody
- stáž
- Metody hodnocení
- písemné zhodnocení praxe,zápočet
- Navazující předměty
- Další komentáře
- Předmět je vyučován každoročně.
Výuka probíhá blokově. - Nachází se v prerekvizitách jiných předmětů
BVDP0221 Souvislá dietologická praxe I
Lékařská fakultajaro 2012
- Rozsah
- 1 týden. 1 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- MVDr. Halina Matějová (přednášející)
Mgr. Veronika Suchodolová (cvičící) - Garance
- MVDr. Halina Matějová
Ústav preventivního lékařství – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Dodavatelské pracoviště: Ústav preventivního lékařství – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta - Předpoklady
- BVKP0222 Technol. přípravy pokrmů II && BVZO021p Základy ošetřovatelství - přednáška && ZC011 Zacházení s chemickými látkami
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
- Mateřské obory/plány
- Nutriční terapeut (program LF, B-SZ) (2)
- Cíle předmětu
- Cílem odborné praxe je ověření a uplatnění teoretických vědomostí a získání praktických dovedností pod odborným vedením nutričních terapeutů způsobilých k výkonu povolání bez odborného dohledu na Oddělení klinické nebo léčebné výživy ve zdravotnickém či lázeňském zařízení. Díky aplikaci teoretických vědomostí a dovedností dochází u studenta k prohloubení, upevnění a dalšímu rozvoji odborných znalostí a dovedností. Studenti získávají potřebný celkový přehled o provozních podmínkách jednotlivých pracovišť ve zdravotnických a lázeňských zařízeních a samozřejmě také pacientech a klientech těchto zařízení.
- Osnova
- 1 týden odborné praxe: seznámení se s pracovištěm a organizací práce, zásadami bezpečnosti práce. Příprava stravy - opatřování potravin, přípravné fáze přípravy, zacházení s potravinami při přípravě. Výdej stravy - expedování z kuchyně. Skladové hospodářství a administrativa. Hygienická ochrana potravin.
- Literatura
- Výukové metody
- stáž
- Metody hodnocení
- písemné zhodnocení praxe,zápočet
- Navazující předměty
- Další komentáře
- Studijní materiály
- Nachází se v prerekvizitách jiných předmětů
BVDP0221 Souvislá dietologická praxe I
Lékařská fakultajaro 2011
- Rozsah
- 1 týden. 1 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- MVDr. Halina Matějová (přednášející)
- Garance
- MVDr. Halina Matějová
Ústav preventivního lékařství – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta - Předpoklady
- BVTP0222 Technol. přípravy pokrmů II && BVZO021p Základy ošetřovatelství přednáška && ZC011 Zacházení s chemickými látkami
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
- Mateřské obory/plány
- Nutriční terapeut (program LF, B-SZ) (2)
- Cíle předmětu
- Cílem odborné praxe je ověření a uplatnění teoretických vědomostí a získání praktických dovedností pod odborným vedením nutričních terapeutů způsobilých k výkonu povolání bez odborného dohledu na Oddělení klinické nebo léčebné výživy ve zdravotnickém či lázeňském zařízení. Díky aplikaci teoretických vědomostí a dovedností dochází u studenta k prohloubení, upevnění a dalšímu rozvoji odborných znalostí a dovedností. Studenti získávají potřebný celkový přehled o provozních podmínkách jednotlivých pracovišť ve zdravotnických a lázeňských zařízeních a samozřejmě také pacientech a klientech těchto zařízení.
- Osnova
- 1 týden odborné praxe: seznámení se s pracovištěm a organizací práce, zásadami bezpečnosti práce. Příprava stravy - opatřování potravin, přípravné fáze přípravy, zacházení s potravinami při přípravě. Výdej stravy - expedování z kuchyně. Skladové hospodářství a administrativa. Hygienická ochrana potravin.
- Literatura
- Výukové metody
- stáž
- Metody hodnocení
- písemné zhodnocení praxe,zápočet
- Navazující předměty
- Nachází se v prerekvizitách jiných předmětů
BVDP0221 Souvislá dietologická praxe
Lékařská fakultajaro 2010
- Rozsah
- 0/0. 1 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- MVDr. Halina Matějová (přednášející)
- Garance
- MVDr. Halina Matějová
Ústav preventivního lékařství – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta - Předpoklady
- BVTP0222 Technol. přípravy pokrmů II && BVZO021p Základy ošetřovatelství přednáška && ZC011 Zacházení s chemickými látkami
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
- Mateřské obory/plány
- Nutriční terapeut (program LF, B-SZ) (2)
- Cíle předmětu
- Cílem odborné praxe je ověření a uplatnění teoretických vědomostí a získání praktických dovedností pod odborným vedením nutričních terapeutů způsobilých k výkonu povolání bez odborného dohledu na Oddělení klinické nebo léčebné výživy ve zdravotnickém či lázeňském zařízení. Díky aplikaci teoretických vědomostí a dovedností dochází u studenta k prohloubení, upevnění a dalšímu rozvoji odborných znalostí a dovedností. Studenti získávají potřebný celkový přehled o provozních podmínkách jednotlivých pracovišť ve zdravotnických a lázeňských zařízeních a samozřejmě také pacientech a klientech těchto zařízení.
- Osnova
- 1 týden odborné praxe: seznámení se s pracovištěm a organizací práce, zásadami bezpečnosti práce. Příprava stravy - opatřování potravin, přípravné fáze přípravy, zacházení s potravinami při přípravě. Výdej stravy - expedování z kuchyně. Skladové hospodářství a administrativa. Hygienická ochrana potravin.
- Literatura
- Výukové metody
- stáž
- Metody hodnocení
- písemné zhodnocení praxe,zápočet
- Navazující předměty
- Nachází se v prerekvizitách jiných předmětů
BVDP0221 Souvislá dietologická praxe
Lékařská fakultajaro 2009
- Rozsah
- 0/0. 1 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- MVDr. Halina Matějová (přednášející)
- Garance
- MVDr. Halina Matějová
Ústav preventivního lékařství – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta - Předpoklady
- BVKP011p Technologie přípravy pokrmů I && BVKP011c Technologie přípravy pokrmů I && BVZO021p Základy ošetřovatelství přednáška
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
- Mateřské obory/plány
- Nutriční terapeut (program LF, B-SZ)
- Cíle předmětu
- Cílem odborné praxe je ověření a uplatnění teoretických vědomostí a získání praktických dovedností pod odborným vedením nutričních terapeutů způsobilých k výkonu povolání bez odborného dohledu na Oddělení klinické nebo léčebné výživy ve zdravotnickém či lázeňském zařízení. Díky aplikaci teoretických vědomostí a dovedností dochází u studenta k prohloubení, upevnění a dalšímu rozvoji odborných znalostí a dovedností. Studenti získávají potřebný celkový přehled o provozních podmínkách jednotlivých pracovišť ve zdravotnických a lázeňských zařízeních a samozřejmě také pacientech a klientech těchto zařízení.
- Osnova
- 1 týden odborné praxe: seznámení se s pracovištěm a organizací práce, zásadami bezpečnosti práce. Příprava stravy - opatřování potravin, přípravné fáze přípravy, zacházení s potravinami při přípravě. Výdej stravy - expedování z kuchyně. Skladové hospodářství a administrativa. Hygienická ochrana potravin.
- Literatura
- Metody hodnocení
- praxe, zápočet
- Navazující předměty
- Nachází se v prerekvizitách jiných předmětů
BVDP0221 Souvislá dietologická praxe I
Lékařská fakultapodzim 2008
- Rozsah
- 0/0. 1 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- MVDr. Halina Matějová (přednášející)
- Garance
- MVDr. Halina Matějová
Ústav preventivního lékařství – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta - Předpoklady
- BVKP011p Technologie přípravy pokrmů I && BVKP011c Technologie přípravy pokrmů I && BVPP011p První pomoc-předn.
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
- Mateřské obory/plány
- Nutriční terapeut (program LF, B-SZ)
- Cíle předmětu
- Cílem odborné praxe je ověření a uplatnění teoretických vědomostí a získání praktických dovedností pod odborným vedením nutričních terapeutů způsobilých k výkonu povolání bez odborného dohledu na Oddělení klinické nebo léčebné výživy ve zdravotnickém či lázeňském zařízení. Díky aplikaci teoretických vědomostí a dovedností dochází u studenta k prohloubení, upevnění a dalšímu rozvoji odborných znalostí a dovedností. Studenti získávají potřebný celkový přehled o provozních podmínkách jednotlivých pracovišť ve zdravotnických a lázeňských zařízeních a samozřejmě také pacientech a klientech těchto zařízení.
- Osnova
- 1 week of practical training: identification with the work place, organizational work, principles of work safety, diet preparation - food supply, pre-preparation, food manipulation and cookind, food expenditure -expedition from the kitchen storehouse economy, administration, hygienic protection of alimentation
- Nachází se v prerekvizitách jiných předmětů
BVDP0221 Souvislá dietologická praxe
Lékařská fakultajaro 2008
- Rozsah
- 0/0. 1 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- MVDr. Halina Matějová (přednášející)
- Garance
- MVDr. Halina Matějová
Ústav preventivního lékařství – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta - Předpoklady
- BVKP011p Technologie přípravy pokrmů && BVKP011c Technologie přípravy pokrmů && BVPP011p První pomoc-předn.
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
- Mateřské obory/plány
- Nutriční terapeut (program LF, B-SZ)
- Nachází se v prerekvizitách jiných předmětů
BVDP0221 Souvislá dietologická praxe I
Lékařská fakultapodzim 2024
Předmět se v období podzim 2024 nevypisuje.
- Rozsah
- 0/0. 1 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- MVDr. Halina Matějová (přednášející)
- Garance
- MVDr. Halina Matějová
Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Dodavatelské pracoviště: Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta - Předpoklady
- BVKP011p Technologie přípravy pokrmů I && BVKP011c Technologie přípravy pokrmů I && BVPP011p První pomoc-předn.
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
- Mateřské obory/plány
- Nutriční terapeut (program LF, B-SZ)
- Nutriční terapie (program LF, B-NUT)
- Cíle předmětu
- Cílem odborné praxe je ověření a uplatnění teoretických vědomostí a získání praktických dovedností pod odborným vedením nutričních terapeutů způsobilých k výkonu povolání bez odborného dohledu na Oddělení klinické nebo léčebné výživy ve zdravotnickém či lázeňském zařízení.
- Výstupy z učení
- Díky aplikaci teoretických vědomostí a dovedností student:
- prohloubí, upevní a dále rozvíjí odborné znalosti a dovednosti
- získá potřebný celkový přehled o provozních podmínkách jednotlivých pracovišť ve zdravotnických a lázeňských zařízeních a samozřejmě také pacientech a klientech těchto zařízení, do kterých jsou schopni se pracovně zapojit. - Osnova
- 1 týden odborné praxe: seznámení se s pracovištěm a organizací práce, zásadami bezpečnosti práce. Příprava stravy - opatřování potravin, přípravné fáze přípravy, zacházení s potravinami při přípravě. Výdej stravy - expedování z kuchyně. Skladové hospodářství a administrativa. Hygienická ochrana potravin.
- Literatura
- Výukové metody
- stáž
- Metody hodnocení
- písemné zhodnocení praxe,zápočet
- Navazující předměty
- Nachází se v prerekvizitách jiných předmětů
BVDP0221 Souvislá dietologická praxe I
Lékařská fakultapodzim 2023
Předmět se v období podzim 2023 nevypisuje.
- Rozsah
- 0/0. 1 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- MVDr. Halina Matějová (přednášející)
- Garance
- MVDr. Halina Matějová
Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Dodavatelské pracoviště: Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta - Předpoklady
- BVKP011p Technologie přípravy pokrmů I && BVKP011c Technologie přípravy pokrmů I && BVPP011p První pomoc-předn.
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
- Mateřské obory/plány
- Nutriční terapeut (program LF, B-SZ)
- Nutriční terapie (program LF, B-NUT)
- Cíle předmětu
- Cílem odborné praxe je ověření a uplatnění teoretických vědomostí a získání praktických dovedností pod odborným vedením nutričních terapeutů způsobilých k výkonu povolání bez odborného dohledu na Oddělení klinické nebo léčebné výživy ve zdravotnickém či lázeňském zařízení.
- Výstupy z učení
- Díky aplikaci teoretických vědomostí a dovedností student:
- prohloubí, upevní a dále rozvíjí odborné znalosti a dovednosti
- získá potřebný celkový přehled o provozních podmínkách jednotlivých pracovišť ve zdravotnických a lázeňských zařízeních a samozřejmě také pacientech a klientech těchto zařízení, do kterých jsou schopni se pracovně zapojit. - Osnova
- 1 týden odborné praxe: seznámení se s pracovištěm a organizací práce, zásadami bezpečnosti práce. Příprava stravy - opatřování potravin, přípravné fáze přípravy, zacházení s potravinami při přípravě. Výdej stravy - expedování z kuchyně. Skladové hospodářství a administrativa. Hygienická ochrana potravin.
- Literatura
- Výukové metody
- stáž
- Metody hodnocení
- písemné zhodnocení praxe,zápočet
- Navazující předměty
- Nachází se v prerekvizitách jiných předmětů
BVDP0221 Souvislá dietologická praxe I
Lékařská fakultapodzim 2022
Předmět se v období podzim 2022 nevypisuje.
- Rozsah
- 0/0. 1 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- MVDr. Halina Matějová (přednášející)
- Garance
- MVDr. Halina Matějová
Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Dodavatelské pracoviště: Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta - Předpoklady
- BVKP011p Technologie přípravy pokrmů I && BVKP011c Technologie přípravy pokrmů I && BVPP011p První pomoc-předn.
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
- Mateřské obory/plány
- Nutriční terapeut (program LF, B-SZ)
- Nutriční terapie (program LF, B-NUT)
- Cíle předmětu
- Cílem odborné praxe je ověření a uplatnění teoretických vědomostí a získání praktických dovedností pod odborným vedením nutričních terapeutů způsobilých k výkonu povolání bez odborného dohledu na Oddělení klinické nebo léčebné výživy ve zdravotnickém či lázeňském zařízení.
- Výstupy z učení
- Díky aplikaci teoretických vědomostí a dovedností student:
- prohloubí, upevní a dále rozvíjí odborné znalosti a dovednosti
- získá potřebný celkový přehled o provozních podmínkách jednotlivých pracovišť ve zdravotnických a lázeňských zařízeních a samozřejmě také pacientech a klientech těchto zařízení, do kterých jsou schopni se pracovně zapojit. - Osnova
- 1 týden odborné praxe: seznámení se s pracovištěm a organizací práce, zásadami bezpečnosti práce. Příprava stravy - opatřování potravin, přípravné fáze přípravy, zacházení s potravinami při přípravě. Výdej stravy - expedování z kuchyně. Skladové hospodářství a administrativa. Hygienická ochrana potravin.
- Literatura
- Výukové metody
- stáž
- Metody hodnocení
- písemné zhodnocení praxe,zápočet
- Navazující předměty
- Nachází se v prerekvizitách jiných předmětů
BVDP0221 Souvislá dietologická praxe I
Lékařská fakultapodzim 2021
Předmět se v období podzim 2021 nevypisuje.
- Rozsah
- 0/0. 1 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- MVDr. Halina Matějová (přednášející)
- Garance
- MVDr. Halina Matějová
Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Dodavatelské pracoviště: Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta - Předpoklady
- BVKP011p Technologie přípravy pokrmů I && BVKP011c Technologie přípravy pokrmů I && BVPP011p První pomoc-předn.
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
- Mateřské obory/plány
- Nutriční terapeut (program LF, B-SZ)
- Nutriční terapie (program LF, B-NUT)
- Cíle předmětu
- Cílem odborné praxe je ověření a uplatnění teoretických vědomostí a získání praktických dovedností pod odborným vedením nutričních terapeutů způsobilých k výkonu povolání bez odborného dohledu na Oddělení klinické nebo léčebné výživy ve zdravotnickém či lázeňském zařízení.
- Výstupy z učení
- Díky aplikaci teoretických vědomostí a dovedností student:
- prohloubí, upevní a dále rozvíjí odborné znalosti a dovednosti
- získá potřebný celkový přehled o provozních podmínkách jednotlivých pracovišť ve zdravotnických a lázeňských zařízeních a samozřejmě také pacientech a klientech těchto zařízení, do kterých jsou schopni se pracovně zapojit. - Osnova
- 1 týden odborné praxe: seznámení se s pracovištěm a organizací práce, zásadami bezpečnosti práce. Příprava stravy - opatřování potravin, přípravné fáze přípravy, zacházení s potravinami při přípravě. Výdej stravy - expedování z kuchyně. Skladové hospodářství a administrativa. Hygienická ochrana potravin.
- Literatura
- Výukové metody
- stáž
- Metody hodnocení
- písemné zhodnocení praxe,zápočet
- Navazující předměty
- Nachází se v prerekvizitách jiných předmětů
BVDP0221 Souvislá dietologická praxe I
Lékařská fakultapodzim 2020
Předmět se v období podzim 2020 nevypisuje.
- Rozsah
- 0/0. 1 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- MVDr. Halina Matějová (přednášející)
- Garance
- MVDr. Halina Matějová
Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Dodavatelské pracoviště: Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta - Předpoklady
- BVKP011p Technologie přípravy pokrmů I && BVKP011c Technologie přípravy pokrmů I && BVPP011p První pomoc-předn.
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
- Mateřské obory/plány
- Nutriční terapeut (program LF, B-SZ)
- Nutriční terapie (program LF, B-NUT)
- Cíle předmětu
- Cílem odborné praxe je ověření a uplatnění teoretických vědomostí a získání praktických dovedností pod odborným vedením nutričních terapeutů způsobilých k výkonu povolání bez odborného dohledu na Oddělení klinické nebo léčebné výživy ve zdravotnickém či lázeňském zařízení.
- Výstupy z učení
- Díky aplikaci teoretických vědomostí a dovedností student:
- prohloubí, upevní a dále rozvíjí odborné znalosti a dovednosti
- získá potřebný celkový přehled o provozních podmínkách jednotlivých pracovišť ve zdravotnických a lázeňských zařízeních a samozřejmě také pacientech a klientech těchto zařízení, do kterých jsou schopni se pracovně zapojit. - Osnova
- 1 týden odborné praxe: seznámení se s pracovištěm a organizací práce, zásadami bezpečnosti práce. Příprava stravy - opatřování potravin, přípravné fáze přípravy, zacházení s potravinami při přípravě. Výdej stravy - expedování z kuchyně. Skladové hospodářství a administrativa. Hygienická ochrana potravin.
- Literatura
- Výukové metody
- stáž
- Metody hodnocení
- písemné zhodnocení praxe,zápočet
- Navazující předměty
- Nachází se v prerekvizitách jiných předmětů
BVDP0221 Souvislá dietologická praxe I
Lékařská fakultapodzim 2019
Předmět se v období podzim 2019 nevypisuje.
- Rozsah
- 0/0. 1 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- MVDr. Halina Matějová (přednášející)
- Garance
- MVDr. Halina Matějová
Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Dodavatelské pracoviště: Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta - Předpoklady
- BVKP011p Technologie přípravy pokrmů I && BVKP011c Technologie přípravy pokrmů I && BVPP011p První pomoc-předn.
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
- Mateřské obory/plány
- Nutriční terapeut (program LF, B-SZ)
- Nutriční terapie (program LF, B-NUT)
- Cíle předmětu
- Cílem odborné praxe je ověření a uplatnění teoretických vědomostí a získání praktických dovedností pod odborným vedením nutričních terapeutů způsobilých k výkonu povolání bez odborného dohledu na Oddělení klinické nebo léčebné výživy ve zdravotnickém či lázeňském zařízení.
- Výstupy z učení
- Díky aplikaci teoretických vědomostí a dovedností student:
- prohloubí, upevní a dále rozvíjí odborné znalosti a dovednosti
- získá potřebný celkový přehled o provozních podmínkách jednotlivých pracovišť ve zdravotnických a lázeňských zařízeních a samozřejmě také pacientech a klientech těchto zařízení, do kterých jsou schopni se pracovně zapojit. - Osnova
- 1 týden odborné praxe: seznámení se s pracovištěm a organizací práce, zásadami bezpečnosti práce. Příprava stravy - opatřování potravin, přípravné fáze přípravy, zacházení s potravinami při přípravě. Výdej stravy - expedování z kuchyně. Skladové hospodářství a administrativa. Hygienická ochrana potravin.
- Literatura
- Výukové metody
- stáž
- Metody hodnocení
- písemné zhodnocení praxe,zápočet
- Navazující předměty
- Nachází se v prerekvizitách jiných předmětů
BVDP0221 Souvislá dietologická praxe I
Lékařská fakultapodzim 2018
Předmět se v období podzim 2018 nevypisuje.
- Rozsah
- 0/0. 1 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- MVDr. Halina Matějová (přednášející)
- Garance
- MVDr. Halina Matějová
Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Dodavatelské pracoviště: Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta - Předpoklady
- BVKP011p Technologie přípravy pokrmů I && BVKP011c Technologie přípravy pokrmů I && BVPP011p První pomoc-předn.
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
- Mateřské obory/plány
- Nutriční terapeut (program LF, B-SZ)
- Cíle předmětu
- Cílem odborné praxe je ověření a uplatnění teoretických vědomostí a získání praktických dovedností pod odborným vedením nutričních terapeutů způsobilých k výkonu povolání bez odborného dohledu na Oddělení klinické nebo léčebné výživy ve zdravotnickém či lázeňském zařízení.
- Výstupy z učení
- Díky aplikaci teoretických vědomostí a dovedností student:
- prohloubí, upevní a dále rozvíjí odborné znalosti a dovednosti
- získá potřebný celkový přehled o provozních podmínkách jednotlivých pracovišť ve zdravotnických a lázeňských zařízeních a samozřejmě také pacientech a klientech těchto zařízení, do kterých jsou schopni se pracovně zapojit. - Osnova
- 1 týden odborné praxe: seznámení se s pracovištěm a organizací práce, zásadami bezpečnosti práce. Příprava stravy - opatřování potravin, přípravné fáze přípravy, zacházení s potravinami při přípravě. Výdej stravy - expedování z kuchyně. Skladové hospodářství a administrativa. Hygienická ochrana potravin.
- Literatura
- Výukové metody
- stáž
- Metody hodnocení
- písemné zhodnocení praxe,zápočet
- Navazující předměty
- Nachází se v prerekvizitách jiných předmětů
BVDP0221 Souvislá dietologická praxe I
Lékařská fakultapodzim 2017
Předmět se v období podzim 2017 nevypisuje.
- Rozsah
- 0/0. 1 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- MVDr. Halina Matějová (přednášející)
- Garance
- MVDr. Halina Matějová
Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Dodavatelské pracoviště: Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta - Předpoklady
- BVKP011p Technologie přípravy pokrmů I && BVKP011c Technologie přípravy pokrmů I && BVPP011p První pomoc-předn.
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
- Mateřské obory/plány
- Nutriční terapeut (program LF, B-SZ)
- Cíle předmětu
- Cílem odborné praxe je ověření a uplatnění teoretických vědomostí a získání praktických dovedností pod odborným vedením nutričních terapeutů způsobilých k výkonu povolání bez odborného dohledu na Oddělení klinické nebo léčebné výživy ve zdravotnickém či lázeňském zařízení.
- Výstupy z učení
- Díky aplikaci teoretických vědomostí a dovedností student:
- prohloubí, upevní a dále rozvíjí odborné znalosti a dovednosti
- získá potřebný celkový přehled o provozních podmínkách jednotlivých pracovišť ve zdravotnických a lázeňských zařízeních a samozřejmě také pacientech a klientech těchto zařízení, do kterých jsou schopni se pracovně zapojit. - Osnova
- 1 týden odborné praxe: seznámení se s pracovištěm a organizací práce, zásadami bezpečnosti práce. Příprava stravy - opatřování potravin, přípravné fáze přípravy, zacházení s potravinami při přípravě. Výdej stravy - expedování z kuchyně. Skladové hospodářství a administrativa. Hygienická ochrana potravin.
- Literatura
- Výukové metody
- stáž
- Metody hodnocení
- písemné zhodnocení praxe,zápočet
- Navazující předměty
- Nachází se v prerekvizitách jiných předmětů
BVDP0221 Souvislá dietologická praxe I
Lékařská fakultapodzim 2016
Předmět se v období podzim 2016 nevypisuje.
- Rozsah
- 0/0. 1 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- MVDr. Halina Matějová (přednášející)
- Garance
- MVDr. Halina Matějová
Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Dodavatelské pracoviště: Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta - Předpoklady
- BVKP011p Technologie přípravy pokrmů I && BVKP011c Technologie přípravy pokrmů I && BVPP011p První pomoc-předn.
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
- Mateřské obory/plány
- Nutriční terapeut (program LF, B-SZ)
- Cíle předmětu
- Cílem odborné praxe je ověření a uplatnění teoretických vědomostí a získání praktických dovedností pod odborným vedením nutričních terapeutů způsobilých k výkonu povolání bez odborného dohledu na Oddělení klinické nebo léčebné výživy ve zdravotnickém či lázeňském zařízení. Díky aplikaci teoretických vědomostí a dovedností dochází u studenta k prohloubení, upevnění a dalšímu rozvoji odborných znalostí a dovedností. Studenti získávají potřebný celkový přehled o provozních podmínkách jednotlivých pracovišť ve zdravotnických a lázeňských zařízeních a samozřejmě také pacientech a klientech těchto zařízení.
- Osnova
- 1 week of practical training: identification with the work place, organizational work, principles of work safety, diet preparation - food supply, pre-preparation, food manipulation and cookind, food expenditure -expedition from the kitchen storehouse economy, administration, hygienic protection of alimentation
- Nachází se v prerekvizitách jiných předmětů
BVDP0221 Souvislá dietologická praxe I
Lékařská fakultapodzim 2015
Předmět se v období podzim 2015 nevypisuje.
- Rozsah
- 0/0. 1 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- MVDr. Halina Matějová (přednášející)
- Garance
- MVDr. Halina Matějová
Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Dodavatelské pracoviště: Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta - Předpoklady
- BVKP011p Technologie přípravy pokrmů I && BVKP011c Technologie přípravy pokrmů I && BVPP011p První pomoc-předn.
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
- Mateřské obory/plány
- Nutriční terapeut (program LF, B-SZ)
- Cíle předmětu
- Cílem odborné praxe je ověření a uplatnění teoretických vědomostí a získání praktických dovedností pod odborným vedením nutričních terapeutů způsobilých k výkonu povolání bez odborného dohledu na Oddělení klinické nebo léčebné výživy ve zdravotnickém či lázeňském zařízení. Díky aplikaci teoretických vědomostí a dovedností dochází u studenta k prohloubení, upevnění a dalšímu rozvoji odborných znalostí a dovedností. Studenti získávají potřebný celkový přehled o provozních podmínkách jednotlivých pracovišť ve zdravotnických a lázeňských zařízeních a samozřejmě také pacientech a klientech těchto zařízení.
- Osnova
- 1 week of practical training: identification with the work place, organizational work, principles of work safety, diet preparation - food supply, pre-preparation, food manipulation and cookind, food expenditure -expedition from the kitchen storehouse economy, administration, hygienic protection of alimentation
- Nachází se v prerekvizitách jiných předmětů
BVDP0221 Souvislá dietologická praxe I
Lékařská fakultapodzim 2014
Předmět se v období podzim 2014 nevypisuje.
- Rozsah
- 0/0. 1 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- MVDr. Halina Matějová (přednášející)
- Garance
- MVDr. Halina Matějová
Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Dodavatelské pracoviště: Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta - Předpoklady
- BVKP011p Technologie přípravy pokrmů I && BVKP011c Technologie přípravy pokrmů I && BVPP011p První pomoc-předn.
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
- Mateřské obory/plány
- Nutriční terapeut (program LF, B-SZ)
- Cíle předmětu
- Cílem odborné praxe je ověření a uplatnění teoretických vědomostí a získání praktických dovedností pod odborným vedením nutričních terapeutů způsobilých k výkonu povolání bez odborného dohledu na Oddělení klinické nebo léčebné výživy ve zdravotnickém či lázeňském zařízení. Díky aplikaci teoretických vědomostí a dovedností dochází u studenta k prohloubení, upevnění a dalšímu rozvoji odborných znalostí a dovedností. Studenti získávají potřebný celkový přehled o provozních podmínkách jednotlivých pracovišť ve zdravotnických a lázeňských zařízeních a samozřejmě také pacientech a klientech těchto zařízení.
- Osnova
- 1 week of practical training: identification with the work place, organizational work, principles of work safety, diet preparation - food supply, pre-preparation, food manipulation and cookind, food expenditure -expedition from the kitchen storehouse economy, administration, hygienic protection of alimentation
- Nachází se v prerekvizitách jiných předmětů
BVDP0221 Souvislá dietologická praxe I
Lékařská fakultapodzim 2013
Předmět se v období podzim 2013 nevypisuje.
- Rozsah
- 0/0. 1 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- MVDr. Halina Matějová (přednášející)
- Garance
- MVDr. Halina Matějová
Ústav preventivního lékařství – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Dodavatelské pracoviště: Ústav preventivního lékařství – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta - Předpoklady
- BVKP011p Technologie přípravy pokrmů I && BVKP011c Technologie přípravy pokrmů I && BVPP011p První pomoc-předn.
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
- Mateřské obory/plány
- Nutriční terapeut (program LF, B-SZ)
- Cíle předmětu
- Cílem odborné praxe je ověření a uplatnění teoretických vědomostí a získání praktických dovedností pod odborným vedením nutričních terapeutů způsobilých k výkonu povolání bez odborného dohledu na Oddělení klinické nebo léčebné výživy ve zdravotnickém či lázeňském zařízení. Díky aplikaci teoretických vědomostí a dovedností dochází u studenta k prohloubení, upevnění a dalšímu rozvoji odborných znalostí a dovedností. Studenti získávají potřebný celkový přehled o provozních podmínkách jednotlivých pracovišť ve zdravotnických a lázeňských zařízeních a samozřejmě také pacientech a klientech těchto zařízení.
- Osnova
- 1 week of practical training: identification with the work place, organizational work, principles of work safety, diet preparation - food supply, pre-preparation, food manipulation and cookind, food expenditure -expedition from the kitchen storehouse economy, administration, hygienic protection of alimentation
- Nachází se v prerekvizitách jiných předmětů
BVDP0221 Souvislá dietologická praxe I
Lékařská fakultapodzim 2012
Předmět se v období podzim 2012 nevypisuje.
- Rozsah
- 0/0. 1 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- MVDr. Halina Matějová (přednášející)
- Garance
- MVDr. Halina Matějová
Ústav preventivního lékařství – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Dodavatelské pracoviště: Ústav preventivního lékařství – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta - Předpoklady
- BVKP011p Technologie přípravy pokrmů I && BVKP011c Technologie přípravy pokrmů I && BVPP011p První pomoc-předn.
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
- Mateřské obory/plány
- Nutriční terapeut (program LF, B-SZ)
- Cíle předmětu
- Cílem odborné praxe je ověření a uplatnění teoretických vědomostí a získání praktických dovedností pod odborným vedením nutričních terapeutů způsobilých k výkonu povolání bez odborného dohledu na Oddělení klinické nebo léčebné výživy ve zdravotnickém či lázeňském zařízení. Díky aplikaci teoretických vědomostí a dovedností dochází u studenta k prohloubení, upevnění a dalšímu rozvoji odborných znalostí a dovedností. Studenti získávají potřebný celkový přehled o provozních podmínkách jednotlivých pracovišť ve zdravotnických a lázeňských zařízeních a samozřejmě také pacientech a klientech těchto zařízení.
- Osnova
- 1 week of practical training: identification with the work place, organizational work, principles of work safety, diet preparation - food supply, pre-preparation, food manipulation and cookind, food expenditure -expedition from the kitchen storehouse economy, administration, hygienic protection of alimentation
- Nachází se v prerekvizitách jiných předmětů
BVDP0221 Souvislá dietologická praxe I
Lékařská fakultapodzim 2011
Předmět se v období podzim 2011 nevypisuje.
- Rozsah
- 0/0. 1 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- MVDr. Halina Matějová (přednášející)
- Garance
- MVDr. Halina Matějová
Ústav preventivního lékařství – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta - Předpoklady
- BVKP011p Technologie přípravy pokrmů I && BVKP011c Technologie přípravy pokrmů I && BVPP011p První pomoc-předn.
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
- Mateřské obory/plány
- Nutriční terapeut (program LF, B-SZ)
- Cíle předmětu
- Cílem odborné praxe je ověření a uplatnění teoretických vědomostí a získání praktických dovedností pod odborným vedením nutričních terapeutů způsobilých k výkonu povolání bez odborného dohledu na Oddělení klinické nebo léčebné výživy ve zdravotnickém či lázeňském zařízení. Díky aplikaci teoretických vědomostí a dovedností dochází u studenta k prohloubení, upevnění a dalšímu rozvoji odborných znalostí a dovedností. Studenti získávají potřebný celkový přehled o provozních podmínkách jednotlivých pracovišť ve zdravotnických a lázeňských zařízeních a samozřejmě také pacientech a klientech těchto zařízení.
- Osnova
- 1 week of practical training: identification with the work place, organizational work, principles of work safety, diet preparation - food supply, pre-preparation, food manipulation and cookind, food expenditure -expedition from the kitchen storehouse economy, administration, hygienic protection of alimentation
- Nachází se v prerekvizitách jiných předmětů
BVDP0221 Souvislá dietologická praxe I
Lékařská fakultapodzim 2010
Předmět se v období podzim 2010 nevypisuje.
- Rozsah
- 0/0. 1 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- MVDr. Halina Matějová (přednášející)
- Garance
- MVDr. Halina Matějová
Ústav preventivního lékařství – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta - Předpoklady
- BVKP011p Technologie přípravy pokrmů I && BVKP011c Technologie přípravy pokrmů I && BVPP011p První pomoc-předn.
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
- Mateřské obory/plány
- Nutriční terapeut (program LF, B-SZ)
- Cíle předmětu
- Cílem odborné praxe je ověření a uplatnění teoretických vědomostí a získání praktických dovedností pod odborným vedením nutričních terapeutů způsobilých k výkonu povolání bez odborného dohledu na Oddělení klinické nebo léčebné výživy ve zdravotnickém či lázeňském zařízení. Díky aplikaci teoretických vědomostí a dovedností dochází u studenta k prohloubení, upevnění a dalšímu rozvoji odborných znalostí a dovedností. Studenti získávají potřebný celkový přehled o provozních podmínkách jednotlivých pracovišť ve zdravotnických a lázeňských zařízeních a samozřejmě také pacientech a klientech těchto zařízení.
- Osnova
- 1 week of practical training: identification with the work place, organizational work, principles of work safety, diet preparation - food supply, pre-preparation, food manipulation and cookind, food expenditure -expedition from the kitchen storehouse economy, administration, hygienic protection of alimentation
- Nachází se v prerekvizitách jiných předmětů
BVDP0221 Souvislá dietologická praxe I
Lékařská fakultapodzim 2009
Předmět se v období podzim 2009 nevypisuje.
- Rozsah
- 0/0. 1 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- MVDr. Halina Matějová (přednášející)
- Garance
- MVDr. Halina Matějová
Ústav preventivního lékařství – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta - Předpoklady
- BVKP011p Technologie přípravy pokrmů I && BVKP011c Technologie přípravy pokrmů I && BVPP011p První pomoc-předn.
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
- Mateřské obory/plány
- Nutriční terapeut (program LF, B-SZ)
- Cíle předmětu
- Cílem odborné praxe je ověření a uplatnění teoretických vědomostí a získání praktických dovedností pod odborným vedením nutričních terapeutů způsobilých k výkonu povolání bez odborného dohledu na Oddělení klinické nebo léčebné výživy ve zdravotnickém či lázeňském zařízení. Díky aplikaci teoretických vědomostí a dovedností dochází u studenta k prohloubení, upevnění a dalšímu rozvoji odborných znalostí a dovedností. Studenti získávají potřebný celkový přehled o provozních podmínkách jednotlivých pracovišť ve zdravotnických a lázeňských zařízeních a samozřejmě také pacientech a klientech těchto zařízení.
- Osnova
- 1 week of practical training: identification with the work place, organizational work, principles of work safety, diet preparation - food supply, pre-preparation, food manipulation and cookind, food expenditure -expedition from the kitchen storehouse economy, administration, hygienic protection of alimentation
- Nachází se v prerekvizitách jiných předmětů
- Statistika zápisu (jaro 2025, nejnovější)