Deníček: Co je nového v IS MU?

RSS Provozovatelé, vývojáři a další pracovníci okolo IS MU se budou snažit sem psát o nových věcech, změnách, opravách apod. v systému. Budou psát o věcech, které se nějak dotýkají uživatelů. I když se budou snažit psát tak, aby uživatelé obsahu sdělení rozuměli, nebude možné pochopit vše. Zvláště pak vyjádření o aplikacích, ke kterým všichni uživatelé nemají přístup. Nepředpokládáme, že všichni budou tento blog číst. Je jen pro zájemce. Neočekávejte prosíme dlouhé příspěvky obsahující úvahy, buďte připraveni na krátká oznámení.
Vlastníci blogu: FI:E-technici, FI:IS-technici, FI:servistech, FI:Vývojový tým IS MU, Ing. Jitka Brandejsová, 2893, doc. Ing. Michal Brandejs, 2116
Starší příspěvky
Kategorie
Vlastníci blogu: FI:E-technici, FI:IS-technici, FI:servistech, FI:Vývojový tým IS MU, Ing. Jitka Brandejsová, 2893, doc. Ing. Michal Brandejs, 2116
Právo číst: kdokoliv v Internetu
Právo komentovat: kdokoliv přihlášený v ISu
« 1  ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44  ... 92 »
15. 4.
2015

Synchronizace souborů s ISem pomocí služby ownCloud

Zajímavé | 6 | 6
RNDr. Patrícia Eibenová (abs FI MU), učo 208145
uživatel
Informujeme o nové službě ownCloud, která umožňuje synchronizaci souborů s ISem. Výhodou je pohodlnější přenos souborů do ISu nebo naopak z ISu bez nutnosti použití operací ve Správci souborů. Službu si můžete zapnout přes
Osobní administrativa -> Externí služby -> ownCloud

Více informací v nápovědě.
Dosud nečteno0 komentářůpermalink
15. 4.
2015

Medián ve statistice Poznámkových bloků

Dosud nehodnoceno.
RNDr. Patrícia Eibenová (abs FI MU), učo 208145
e-learning

Nově se ve statistice Poznámkových bodů vypisuje kromě průměrného počtu bodů i
medián.
Záznamník učitele -> Poznámkové bloky -> Statistika a graf

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
15. 4.
2015

Novinky v Úřadovně (11)

Informačně přínosné | 2 | 2
RNDr. Miroslav Křipač, Ph.D. (CVT FI MU), učo 3388
úřadovna
Nová verze Úřadovny přináší vylepšení v následujících oblastech:

1. Aplikace Kontrola spisů nyní umožňuje skrývání jednotlivých částí kliknutím na tlačítko "Skrýt". Pokud je příslušná část kontroly spisů skrytá, nedochází k jejímu načítání, což má za následek zrychlení aplikace. Skryté části je možné opětovně zobrazit kliknutím na tlačítko "Zobrazit". Aplikace si pamatuje poslední nastavení skrytých a zobrazených částí kontroly spisů. Méně využívané kontroly je tak možné ponechat skryté pro větší přehlednost.

2. Do Kontroly spisů byla také přidána nová sekce "Spisy, které jsou důležité". V této části se zobrazují dokumenty (případně spisy), které příslušná osoba označila za důležité. Za důležitý je možné označit jakýkoliv dokument, kliknutím na šedou ikonu vykřičníku , která se nově zobrazuje všude tam, kde je zobrazen dokument. Opětovným kliknutím na ikonu vykřičníku je příslušný dokument odebrán z kontroly spisů. Tímto způsobem je možné se rychleji vrátit k libovolnému dokumentu nebo spisu. Zastupující osoby mezi sebou důležité dokumenty sdílí, to znamená, že ostatní kolegové mohou sledovat dokument, který jako důležitý označil jejich vedoucí a podobně.

3. Byla spuštěna automatizace dalších úkonů do ostrého provozu. Automaticky se z dokumentů, které byly předány odpovědné osobě k vyřízení a které nebyly vloženy do žádného spisu, po uplynutí 48 hodin založí spis. Pokud je následně dokument, ze kterého byl automaticky založen spis, vložen do jiného spisu, automaticky založený spis se také sám stornuje a do nového spisu jsou předány všechny úkony, které byly evidovány v automaticky založeném spisu. Informace o tom, že se jedná o automatickyzaložený spis je zaznamenána ve spisu a zobrazuje se i v kontrole spisů – u příslušného spisu je uveden výraz "Automaticky".

4. Do navigační lišty v Úřadovně byl přidán odkaz na kontrolu spisů. Kontrolu spisů je možné zobrazit kliknutím na odkaz "Vyřídit".

5. Dostupná je nová verze automaticky generovaných dokumentů, tzn., že je nyní možné generovat dokumenty přímo na míru požadavkům uživatelů. Lze tak pohodlněji vytvářet dokumenty pouhým zadání relevantních údajů, aniž by bylo nutné pro dokumenty otvírat další aplikace, například Microsoft Word. Správným nastavením šablon je množství zadávaných údajů možné minimalizovat a tím vytváření dokumentů dále urychlit. Dokumenty lze takto vytvářet také hromadně.

6. Nově se zobrazuje ikona žluté hvězdičky (umožňující použití šablony oblíbeného dokumentu) již při zavádění úkonu s dokumentem. Nově je také možné založit nový spis z libovolného souboru, který je připojený k dokumentu.

7. Ve spisové službě jsou nyní automaticky evidovány dokumenty zahraniční spolupráce věcně evidované v samostatném systému Centra zahraniční spolupráce ISOIS, který je s Úřadovnou nyní propojen.
Dosud nečteno0 komentářůpermalink
15. 4.
2015

Nová vlastnost expirace souborů v Úschovně a Mém webu

Dosud nehodnoceno.
Mgr. Eva Zárybnická, DiS. (CVT FI MU), učo 206552
uživatel

Změnili jsme fungování expirace souborů v Úschovně a Mém webu. Pokud má soubor nastavenu expiraci (v Úschovně je u všech souborů implicitně nastavena na 1 měsíc, na Mém webu se týká jen souborů, u kterých byla nastavena ručně), pak po uplynutí expirace se expirovaný soubor přesune do složky Popelnice v Úschovně a opět mu bude nastavena expirace 1 měsíc.

Expirované soubory tak lze ještě další měsíc po expiraci najít ve složce Popelnice. Po uplynutí této doby se již definitivně smažou.

Změna se týká i velkých příloh e-mailů, které se ukládají do Úschovny.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« 1  ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44  ... 92 »