Deníček: Co je nového v IS MU?

RSS Provozovatelé, vývojáři a další pracovníci okolo IS MU se budou snažit sem psát o nových věcech, změnách, opravách apod. v systému. Budou psát o věcech, které se nějak dotýkají uživatelů. I když se budou snažit psát tak, aby uživatelé obsahu sdělení rozuměli, nebude možné pochopit vše. Zvláště pak vyjádření o aplikacích, ke kterým všichni uživatelé nemají přístup. Nepředpokládáme, že všichni budou tento blog číst. Je jen pro zájemce. Neočekávejte prosíme dlouhé příspěvky obsahující úvahy, buďte připraveni na krátká oznámení.
Vlastníci blogu: FI:E-technici, FI:IS-technici, FI:servistech, FI:Vývojový tým IS MU, Ing. Jitka Brandejsová, 2893, doc. Ing. Michal Brandejs, 2116
Starší příspěvky
Kategorie
Vlastníci blogu: FI:E-technici, FI:IS-technici, FI:servistech, FI:Vývojový tým IS MU, Ing. Jitka Brandejsová, 2893, doc. Ing. Michal Brandejs, 2116
Právo číst: kdokoliv v Internetu
Právo komentovat: kdokoliv přihlášený v ISu
12. 4.
2014

Ochrana ISu před dlouhodobým přetěžováním uživatelskými automaty

  • RSS
Informačně přínosné | 2 | 2
doc. Ing. Michal Brandejs, CSc. (CVT FI MU), učo 2116
Dnes 12. 4. 2014 byla zapnuta nová ochrana ISu před dlouhodobým přetěžováním uživatelskými automaty. Reagujeme na chování některých uživatelů, kteří si ve svém internetovém prohlížeči zapnou automatický opakovač operací a s krátkou periodou jej nechají dlouhodobě spuštěný, často i několik dní potom, co už jsou přihlášeni tam, kam chtěli. Jedná se o zbytečnou zátěž systému, která se negativně projeví všem uživatelům v časech, kdy probíhají rozvrhové soutěže, přihlašování ke zkouškám apod.

Servisní aplikaci s popisem fungování každý najde z titulní stránky následovně:

Systém -> Počty provedených operací, antiscraping

Založili jsme také Diskusní fórum k tématu.

Uživatele ISu o existenci této ochrany informujeme od 12. 4. 2014 do 26. 7. 2014 zprávou na Vývěsce, která je pro studenty MU zvýrazněna červeně.

Michal Brandejs

Doplnění 4. 5. 2014:
Informaci o existenci ochrany ISu proti přetěžováním uživatelskými automaty jsme doplnili i do základní studentské Nápovědy Začínáme s is.muni.cz jako studenti https://is.muni.cz/auth/help/student/zaciname. Na Nápovědu jsou studenti navigováni např. v uvítacím dopisu systému mail.muni.cz.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Přijímací řízení – nová rubrika pro sbírání příloh od uchazečů (9. 4. 2014 13:36) | Výroční zpráva IS MU 2013 » (15. 4. 2014 09:03)

Zatím žádné komentáře.