Deníček: Co je nového v IS MU?

RSS Provozovatelé, vývojáři a další pracovníci okolo IS MU se budou snažit sem psát o nových věcech, změnách, opravách apod. v systému. Budou psát o věcech, které se nějak dotýkají uživatelů. I když se budou snažit psát tak, aby uživatelé obsahu sdělení rozuměli, nebude možné pochopit vše. Zvláště pak vyjádření o aplikacích, ke kterým všichni uživatelé nemají přístup. Nepředpokládáme, že všichni budou tento blog číst. Je jen pro zájemce. Neočekávejte prosíme dlouhé příspěvky obsahující úvahy, buďte připraveni na krátká oznámení.
Vlastníci blogu: FI:E-technici, FI:IS-technici, FI:servistech, FI:Vývojový tým IS MU, Ing. Jitka Brandejsová, 2893, doc. Ing. Michal Brandejs, 2116
Vlastníci blogu: FI:E-technici, FI:IS-technici, FI:servistech, FI:Vývojový tým IS MU, Ing. Jitka Brandejsová, 2893, doc. Ing. Michal Brandejs, 2116
Právo číst: kdokoliv v Internetu
Právo komentovat: kdokoliv přihlášený v ISu
21. 5.
2012

Nové aplikační servery IS MU v pilotním provozu

  • RSS
Zajímavé | 5 | 5
RNDr. Miroslav Křipač, Ph.D. (CVT FI MU), učo 3388
uživatel

Do ostrého pilotního provozu byly v minulých týdnech postupně zavedeny nové aplikační servery, které mají za úkol zpracovávat požadavky uživatelů systému is.muni.cz. Cílem této modernizace bylo navázat na loňské navýšení databázového systému (více informací naleznete v loňské zprávě) ve snaze celkově navýšit výkon systému. Díky použité technologii bylo možné celou operaci provádět postupně bez nutné odstávky provozu systému.

Nové vybavení se pozitivně projevilo již během jarního semestru, kdy se výrazně snížila celková doba, po kterou by musel být systém přepnutý do režimu zvýšené zátěže, která znamená omezení některých aplikací. Většina zátěžových špiček souvisejích například s volbou seminárních skupin nebo zkouškových termínů tak je nyní obsluhována bez znatelného omezení uživatelů nedostatečným výkonem.

Dalším nezanedbatelným přínosem nového výpočetního prostředí je možnost zvýšení stability systému, na kterou se vývojový tým může s novým hardwarem ještě více zaměřit. Cílem těchto optimalizací je snížit ceklový počet případů, kdy uživatelský požadavek nemohl být z různých důvodů (včetně poruchy samotného počítače) systémem zpracován.

Po úspěšné modernizaci hlavních částí systému, která probíhala postupně od roku 2010, dojde v letošním roce také k posílení záložních systémů, aby bylo možné zachovat provoz systému i v případě havárií různého typu.

Další informace o systému nalezenete na stránce Náš systém.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Více informací o vyměřeném poplatku za studium pro studenty (7. 5. 2012 12:07) | Vylepšený rozcestník študentských aplikácií » (29. 5. 2012 08:22)

Zatím žádné komentáře.