angličtinaPřihlášení do IS MU

Výživa dětí se specifickými potřebami (ADHD, LMD, obezita, mentální anorexie a bulimie)

Tato nabídka není nyní v prodeji.

Termín:

Pondělí 18. 9. 2017, 16:30 - 19:00 hod.

Místo:
Univerzitní kampus Bohunice, Fakulta sportovních studií MU, Kamenice 5, Brno

budova A11/učebna 236

Lektor:
Mgr. Martin Forejt, Ph.D. – specialista v oblasti výživy a zdravého životního stylu, odborný asistent na Lékařské fakultě MU, http://www.zdrava-vyziva-forejt.cz/web/jak-zhubnout-13.html
Doklad o absolvování:

Doklad o absolvování semináře

Cena:

850 Kč

Pro vystavení dokladu o absolvování je nutné uvést datum narození, prosím doplňte tuto informaci do poznámky.

Informace na webových stránkách CŽV: http://www.fsps.muni.cz/czv/nabidka/aktualne-nabizime.html

    Účastníci přednášky budou seznámení s úlohou tekutin, makroživin, mikroživin a semiživin ve výživě dětí se specifickými potřebami (jedná o problematiku ADHD, LMD, obezity, mentální anorexie a bulimie). Zvláštní důraz bude kladen na podporu kvantitativně a kvalitativně vyvážené stravy a ochranu dětí před vlivy nedostatečné, stereotypní a extrémně dietní stravy. Dále bude popsán význam pravidelnosti stravy, její rozložení během dne a pestrost. Účastníci kurzu budou upozorněni na typické chyby ve stravování, které se ve výživě dětí s danými specifickými potřebami často objevují a negativně ovlivňují jejich zdraví, tělesné složení, vitalitu, koncentraci a schopnost učení se. Posluchači se seznámí i s ostatními běžnými denními činnostmi, včetně sportovního pohybu, které mohou dané oblasti ovlivňovat.

    Cílem přednášky bude seznámit posluchače, jak zodpovědně přistupovat k výživě a ostatním běžným, denním činnostem, které ovlivňují výživový stav, tělesné složení, vitalitu a koncentraci u dětí se specifickými potřebami.

    Seminář je určen zejména pro rodiče dětí se specifickými potřebami, psychology, psychiatry, speciální pedagogy, sociální pracovníky, učitele, vychovatele a širokou veřejnost zajímající se o výživu a zdravý životní styl.

Celková cena: 850 Kč vč. DPH