angličtinaPřihlášení do IS MU

Školení trenérů licence C – Basketbal

Tato nabídka není nyní v prodeji.

Školení proběhne ve dvou třídenních cyklech, v celkovém rozsahu 50 hodin (teoretická a praktická část včetně zkoušení a výstupů). Harmonogram školení bude upřesněn.

Termín:
I. blok 11. – 13. 5. 2018, II. blok 18. – 20. 5. 2018
Místo konání:
Univerzitní kampus Bohunice, Fakulta sportovních studií MU, Kamenice 5, Brno
Lektoři:
PaedDr. Zdeněk Janík, janik@fsps.muni.cz, 603 358 287 - garant
lektoři Fakulty sportovních studií a vybraní externisté
Cena:
2 300 Kč/osoba/50 vyuč. hodin + 150 Kč na vyhotovení licence (doplatek na místě s sebou)

Pro vystavení Osvědčení o absolvování je nutné uvést i datum a místo narození, prosím doplňte tuto informaci do poznámky.

Po absolvování obdržíte doklad s neomezenou platností.

  • Obecný základ - basketbal C

    • Fakulta sportovních studií
    Vyučující

    Osnova
    1. Základy pedagogiky sportu a psychologie sportu (s přihlédnutím k problematice sportovních her). 2. Interpretace základních pojmů – didaktický proces (tréninkový proces, utkání, pojetí činnosti trenéra, pojetí činnosti hráče v didaktickém procesu), Motorické učení – fáze. 3. Základy plánování didaktického procesu – periodizace cyklů. 4. Struktura tréninkové jednotky. 5. Základy zatěžování specifickými i nespecifickými činnostmi – interpretace pojmů, interpretace pojmů objem a intenzita pohybového zatížení, pohybové schopnosti. 6. Zvláštnosti sportovní přípravy mládeže (etapy sportovní přípravy), respektování věkových a výkonových specifik, výběr talentů, tvorba didaktického systému učiva a výběr metodicko – organizačních forem, cíle sportovního tréninku dětí a mládeže. 7. Kondiční trénink s přihlédnutím k věkovým zvláštnostem dětí a mládeže 8. Praxe – běžecká abeceda, speciální běžecká a skokanská cvičení, rozvoj rychlosti a výbušné síly.
    Omezení zápisu do předmětu
    Předmět si smí zapsat nejvýše 30 stud.
  • Praktická výuka basketbalu

    Frekventanti se seznámí s praktickými metodami tréninkové práce při vedení basketbalového tréninkového procesu u dětí a mládeže
    • Fakulta sportovních studií
    Vyučující

    Osnova
    Herní činnosti jednotlivce Herní kombinace Herní systémy
  • Regenerace a kompenzační cvičení v basketbalu

    Frekventanti se seznámí se základními zásadami správné regenerace a správně prováděných vhodných kompenzačních cvičení při tréniku basketbalu u dětí a mládeže.
    • Fakulta sportovních studií
    Vyučující

    Osnova
    Regenerace a kompenzační cvičení v basketbalu pro děti a mládež, teorie a praxe.
  • Základy basketbalu

    Cílem je seznámení se s teoretickými základy basketbalu.
    • Fakulta sportovních studií
    Vyučující

    Osnova
    1.Základní řády a předpisy ČBF, organizace a řízení basketbalu v mezinárodním měřítku (FIBA, FIBA Europe), organizace a řízení basketbalu v ČR. 2.Vstup do problematiky teorie a didaktiky basketbalu, systematika basketbalu, grafické značení, česká basketbalová terminologie. 3.Historie basketbalu. 4.Pravidla basketbalu 5.Systematika basketbalu
  • Základy první pomoci

    Předmět seznamuje studenty se základy teorie a praxe první pomoci v souladu s moderním vývojem tohoto oboru. Cíle: - pojmenovat rizika spojená s poskytováním první pomoci - vyjmenovat život zachraňující úkony - rozlišit bezvědomí se zachovalými životními funkcemi a stavem, kdy je nezbytné zahájení kardiopulmonální resuscitace - provádět resuscitaci dospělého a dítěte - změnit scénář resuscitace, je-li na místě automatický externí defibrilátor - provést zástavu život ohrožujícího krvácení - rozpoznat z mechanizmu úrazu závažnost možného poškození organizmu a adekvátně reagovat - ošetřit typická poranění pohybového aparátu
    • Fakulta sportovních studií
    Vyučující

    Osnova
    Základy první pomoci, úrazová prevence, bezpečnostní opatření ve sportovním tréninku, základy zdravotní hygieny, teorie a praxe.

Celková cena: 2 300 Kč vč. DPH