angličtinaPřihlášení do IS MU

DIVADELNÍ VĚDA? TUDY, PROSÍM!

Tato nabídka není nyní v prodeji.

(přípravný kurz pro uchazeče o obor Divadelní studia)

    Koná se 21. března, 10.00-16.00, učebna G01 na Katedře divadelních studií, Filozofická fakulta MU, budova Gorkého 7, Brno.

    Jednodenní seminář nabízí možnost seznámit se ze základními oblastmi myšlení o divadle a dramatu. Účastníkům se dostane vhledu do historie divadla, analýzy dramatu, analýzy inscenace a divadelní kritiky, tedy základních teatrologických disciplín. Základem výkladu bude Shakespearova hra Romeo a Julie, na níž budou postupně demonstrovány různé teatrologické přístupy (přečtení dramatu předem je výhodou). Kurz je určen jak pro uchazeče o studium, tak pro zájemce o divadlo vůbec. Účastníci obdrží studijní materiály a dále budou seznámeni s podobou přijímacího řízení.

    Program:
    9.30-10.00 prezence účastníků
    10.00-11.00 Romeo a Julie v dobovém kontextu (dr. Karolína Stehlíková)
    11.15-12.15 Jak analyzovat text Romea a Julie (dr. Šárka Havlíčková Kysová)
    (polední přestávka)
    13.00-14.00 Jak rozumět divadelním inscenacím? (doc. David Drozd)
    14.15-15.15 Co říká o divadle divadelní kritika? (dr. Iva Mikulová)
    15.15-16.00 Informace k podobě přijímacího řízení (doc. David Drozd)

    Kurz nelze chápat jinak než jako placenou službu; jeho absolventi si nemohou nárokovat přednostní práva při vlastním přijímacím řízení. O přijetí budou rozhodovat výhradně znalosti a schopnosti prokázané u přijímací zkoušky.

    Objednávka nám slouží zároveň jako Vaše závazná přihláška. Nezaplacená objednávka je po 14 dnech automaticky zrušena a zákazník je vyřazen ze závazné evidence uchazečů. PRO PLATBY ZE SLOVENSKA: Vzhledem k tomu, že bankovní poplatky za převod z účtu do zahraničí Vám navyšují kurzovné, proveďte registraci a domluvte si prosím individuální úhradu v hotovosti na div@phil.muni.cz

Celková cena: 1 000 Kč vč. DPH