angličtinaPřihlášení do IS MU

Večerní online kurz Řečtina na cesty: jazyk a reálie – podzim 2021 – veřejnost

Tato nabídka není nyní v prodeji.

Chcete se naučit základy řeckého jazyka, poznat řeckou kulturu a získat důležité informace pro cestování po Řecku? V rámci celoživotního vzdělávání nabízíme roční online kurz v rozsahu dvě vyučovací hodiny týdně. První hodina výuky bude věnována jazyku, druhá řeckým reáliím.

Co se dozvíte a naučíte:
V jazykových hodinách se seznámíte s řeckou alfabetou a zejména získáte základní komunikační dovednosti (seznámení, představení sebe a rodinných příslušníků, cestování a ubytování, nákupy, čas, počasí, zdravotní komplikace…)

V hodině reálií se setkáte s celou řadou témat, jako je např. geografie a základní mezníky v dějinách Řecka, zajímavé památky na řeckém území, ale také s tématy ze současného Řecka a praktickými informacemi pro cestování: řecká společnost, zvyky a svátky, řecká kuchyně, hudba, cestování po Řecku (doprava, ubytování…). V posledních hodinách kurzu si budou moci studenti zvolit, jakému tématu se chtějí věnovat.

Kurz je vhodný např. pro pracovníky v turistickém ruchu nebo pro kohokoli, kdo se kromě řeckého jazyka zajímá také o současné Řecko a jeho kulturní dědictví.

Konání: 4. 10. 2021 – 30. 5. 2022, každé pondělí 17.00 – 18.40

Max. počet účastníků: 8

Vyučující: Jana Holíčková, Kostas Tsivos, Simone Sumelidu ad.

Kontakt: Simone Sumelidu, sumelidu@mail.muni.cz, 605 475 832

Kurz je nabízen do 31. 1. 2022.

Projekt je spolufinancován z příspěvku MŠMT (Ukazatel I) na realizaci Institucionálního plánu Masarykovy univerzity pro rok 2021.

  • Řečtina na cesty: jazyk a reálie (večerní online kurz)

    Kurz novořeckého jazyka a reálií. Cílem předmětu je poskytnout studentům schopnost základní komunikace při návštěvě Řecka a orientaci v řecké kultuře, geografii a současných společenských tématech, tak aby byli schopni tyto informace využít např. ve své profesi (zaměstnanci turistických kanceláří) či při vlastní návštěvě Řecka.
    • Rozvrh: podzim 2021
      Po 17:00–18:40 Virtuální místnost
    • Ústav klasických studií – Filozofická fakulta
    Vyučující

    Osnova
    V první vyučovací hodině se vždy studenti věnují zvládnutí základů novořeckého jazyka s důrazem na rozvíjení základních komunikačních schopností. Probíraná témata: pozdravy, seznámení, rodina, čas a počasí, každodenní nákupy, cestování, zdravotní komplikace a návštěva lékaře. Gramatika: alfabeta, výslovnost, člen, přítomný čas sloves, základní tvary dokonavého minulého a budoucího času, číslovky, 1. a 4. pád podstatných a přídavných jmen, osobní a přivlasňovací zájmena ad. Ve druhé vyučovací hodině získávají základní informace v následujících tématech: geografie a dějiny Řecka, řecká společnost v současnosti (rodina, nezaměstnanost,...), politická situace, vztahy s okolními státy, zejména s Českou republikou, řecké zvyky a svátky, řecká hudba, řecká kuchyně, geografické a kulturní zajímavosti jednotlivých regionů, praktické rady pro cestování po Řecku a při zdravotních komplikacích ad.

Celková cena: 4 000 Kč vč. DPH

Zpět na nabídku Řečtina na cesty