angličtinaPřihlášení do IS MU

Kurz Další vzdělávání učitelů francouzského jazyka (JS2022)

Tato nabídka není nyní v prodeji.

Bližší informace naleznete zde: https://www.ped.muni.cz/czv/nabidka-kurzu.

Charakteristika programu:
Kurz nabídne prohloubení teoretických základů a východisek i nácvik a sdílení praktických dovedností a zkušeností ve výuce francouzského jazyka. Zastoupeny budou disciplíny související s moderní výukou cizích jazyků a rozšiřující komunikační i výukové kompetence účastníků kurzu.

Požadované předpoklady uchazeče:
Kurz je určen pro učitele francouzského jazyka z různých typů škol (nutné doložit prostou kopii VŠ diplomu).

Profil absolventa:
Absolventi kurzu budou moci uplatnit dosažené znalosti a prohlubované komunikační dovednosti ve všech aspektech jejich výukové praxe. Rozvíjením vlastních klíčových kompetencí pro celoživotní učení dle doporučení Rady Evropské unie i kompetencí svých žáků tak mohou přispívat ke zkvalitňování výchovně vzdělávacího procesu a výuky cizích jazyků v ČR.

    Lektor kurzu: doc. Mgr. Václava Bakešová, Ph.D., Ing. Mgr. Hana Delalande, Mgr. Marcela Poučová, Ph.D., PhDr. Zdeňka Schejbalová, Ph.D., Mgr. Petra Suquet, M.A., Ph.D., Mgr. Hana Šimáčková, Mgr. et Mgr. Terezie Nerušilová, Roman Dušil, Dana Dobšíčková

    Délka kurzu: celkem 16 hodin ve 4 blocích, 1 blok = 4 vyučovací hodiny (2x 90 minut) na vybrané téma s 15 minutovou přestávkou v době od 15.00 do 18.20

    Termíny konání kurzu: 18. 2. 2022, 18. 3. 2022, 8. 4. 2022, 6. 5. 2022
    Kurz bude probíhat KONTAKTNĚ (prezenčně) v prostorách PdF MU. Učebna bude upřesněna dodatečně.
    Upozorňujeme, že vstup do budov PdF MU může být podle aktuální epidemické situace omezen např. pouze na osoby splňující podmínky systému O-N (očkování - laboratorně potvrzené prodělání onemocnění covid-19 před méně než 180 dny).
    S ohledem na aktuální epidemickou situaci může být kurz převeden do on-line formy.
    Bližší informace budou zájemcům o kurz zaslány před 1. termínem konání kurzu.

    Obsahový plán kurzu:
    Součástí seminářů jsou kromě teoretických východisek také informace týkající se vhodného zařazení zkoumané problematiky do přípravy vyučovací jednotky s využitím postupů prezentovaných v kurzu, ale i diskuse a sdílení dobré praxe účastníků.
    1. Diagnostika, motivace a digitalizace (4 hodiny): aktivity a prostředky rozvíjející klíčové kompetence žáků i učitelů ve spojení s výukou francouzštiny, nové možnosti výuky ve virtuálním prostoru. Možnost sdílení zkušeností a vzájemná inspirace účastníků a lektorů.
    2. Didaktika a nové motivační trendy ve výuce cizích jazyků (4 hodiny): nové impulzy pro výuku, nové způsoby propagace francouzštiny ve školách, spolupráce s firmami, plurilingvismus. Příležitost reflektovat vlastní motivační podněty a porovnat je se zkušenostmi ostatních, vzájemné obohacování. Možné využití interaktivní mapy francouzštiny.
    3. Lingvodidaktika (4 hodiny): prohloubení jazykových znalostí a dovedností. Výsledky výzkumu výslovnosti a pravopisu a vyvození doporučení pro výuku těchto složek cizího jazyka. Měření mluveného projevu metodou „CAF“.
    4. Kultura a rozvoj klíčových kompetencí (4 hodiny): klíčové kompetence v procesu učení se cizímu jazyku ve spojení s francouzskou a frankofonní literaturou, ale také s digitalizací výukových metod.

    Podrobné anotace jednotlivých seminářů ve francouzském jazyce viz webové stránky KFJ: https://francouzstina.ped.muni.cz/spoluprace-se-skolami-a-s-firmami/dalsi-vzdelavani-ucitelu-f

    Průběh kurzu a způsob jeho ukončení: Prezence účastníků bude sledována na základě prezenční listiny. Výsledný vzdělávací efekt akce bude zjištěn pomocí evaluačních dotazníků. Absolventi kurzu získají osvědčení o absolvování programu celoživotního vzdělávání.

    Cena kurzu: 1 400 Kč (platba kurzu přes Obchodní centrum MU)

    Termín podání přihlášky: do 10. 2. 2022 (přihláška ke stažení zde) – vyplněnou přihlášku spolu s prostou kopií VŠ diplomu je nutné zaslat poštou na adresu Centrum celoživotního vzdělávání, Poříčí 7, 603 00 Brno nebo naskenovanou e-mailem na kucerovadana@ped.muni.cz

    Počet uchazečů: min. 8, max. 20

    Poznámka: Kurz je akreditován (číslo akreditace MSMT-8234/2021-4-323).

Celková cena: 1 400 Kč vč. DPH