angličtinaPřihlášení do IS MU

Bezpečná správa výzkumných dat (22. 2. 2022 – 10. 5. 2022, Online kurz)

Tato nabídka není nyní v prodeji.

    Charakteristika kurzu:
    Správa výzkumných dat se stává čím dál běžnější a potřebnější složkou každodenní vědecké praxe. Co ale taková správa výzkumných dat přesně obnáší? Jak se liší jednotlivé obory? Jak k tématu přistoupit? Na co si dát pozor a jaká je vlastně budoucnost správy výzkumných dat? To jsou jen některé z otázek, na které se budete moci dozvědět odpověď v online kurzu Bezpečná správa výzkumných dat. Dotkneme se jak obecných principů, tak i konkrétních příkladů a nezapomeneme ani na nástroje pro správu dat nebo právní a kyberbezpečnostní aspekty spojené s touto činností. Neváhejte proto a ponořte se společně s námi do témat bezpečné správy výzkumných dat od února 2022!
    Účastníci:
    Kurz je určen pro zájemce o moderní správu výzkumných dat. Kurz bude rozdělen do teoretických přednášek a interaktivních workshopů, kde si ukážeme práci s některými z nástrojů a účastníci budou moci průběžně diskutovat.
    Obsah:
    Podrobný obsah kurzu
    Časový harmonogram:
    • 12 online přednášek v trvání 90 minut + 30 min diskuse
    • Přednášky budou probíhat online vždy v úterý od 17:00 do 19:00 kromě přednášky č. 5. a 6., který proběhne ve středu ve stejný čas. Každá přednáška bude nahrávaná a přístupná přihlášeným účastníkům po dobu daného výukového týdne.
    Lektoři:
    Lektoři jsou odborníci na dané téma z Ústavu výpočetní technicky (ÚVT MU), Právnické fakulty MU (PrF MU) a Fakulty sociálních studií MU (FSS MU) a CEITEC MU.

    prof. RNDr. Luděk Matyska, CSc.
    Mgr. Ing. Jiří Marek
    RNDr. Michal Růžička, Ph.D.
    JUDr. MgA. Jakub Míšek, Ph.D.
    doc. RNDr. Petr Holub, Ph.D.
    Mgr. Zdenka Dudová, Ph.D.
    Mgr. Pavla Foltynová, Ph.D.
    Mgr. Hynek Cígler, Ph.D.
    Mgr. Marika Hrubá
    Bc. Tomáš Plesník
    Forma výuky:
    Online přes platformu MS Teams

Celková cena: 11 900 Kč vč. DPH