angličtinaPřihlášení do IS MU

Podnikání obcí

Tato nabídka není nyní v prodeji.

Kurz je určen účastníkům, kteří mají zájem získat ucelený vhled do problematiky podnikání měst a obcí v České republice. Účastník kurzu se dozví o podnikání municipalit v ČR a v zahraničí, o právních aspektech této problematiky, o účetních a daňových specifikací spojených s podnikáním těchto municipalit. Účastník kurzu se též dozví, jak tuto činnost realizovat ze zřetele nejen finančního řízení a plánování, ale také z pohledu kontroly hospodárnosti či efektivity.

Termín konání: 17. 1. 2024 / 9:00 - 15:30

Realizace kurzu byla podpořena z Národního plánu obnovy v rámci projektu MUNI 3.2.1, registrační číslo NPO_MUNI_MSMT-16606/2022.

  • Podnikání obcí

    Kurz by měl účastníkům po naskytnout ucelený pohled na problematiku podnikání měst a obcí v ČR. V úvodu by měl poskytnout náhled na to, jak a v čem municipality podnikají v ČR a zahraničí. Dále by měl poskytnout právní pohled na tuto problematiku, účetní a daňové souvislosti spojené s podnikáním municipalit, specifika. Účastník by se následně měl také dozvědět, jak takovou činnost realizovat pohledem finančního řízení a plánování, ale také z pohledu kontroly hospodárnosti či efektivity. Součástí kurzu by mohly být také související specifika s podnikáním měst a obcí jako třeba provazba na veřejné rozpočty, regionální kontext, marketingový pohled či využování pokročilejších nástrojů analýzy a řízení. I tento kurz by měl být vybaven příklady z praxe.Součástí je použití základní rozhodovací metody nákladů životního cyklu (Life cycle cost, LCC), která současně s náklady na pořízení bere v potaz náklady na provoz investičního záměru (stavebniho charakteru) Předpokládá se také rozšíření o problematiku LCA, která vnáší do problematiky pohled z hlediska environmentálního. (Externista fakulta stavební VUT) (zpracování vzorových příkladů, pracovnních listů, návodů) Stavební minimum pro investiční rozhodování - názvosloví, technicko ekonomický pohled (poř. náklady, provozní náklady), konstrukční systémy, nové požadavky na energetiku (s přesahem do obnovitelných zdrojů). Předpokládá se zpracování účetních materiálů s vysokým obsahem grafických prací.
    • Ekonomicko-správní fakulta
    Vyučující

    Osnova
    6 výukových a konzultačních hodin plus další samostatné aktivity v oblasti e-learningu - výuková videa, autokorekční testy, atd.

Celková cena: 0 Kč vč. DPH