angličtinaPřihlášení do IS MU

Kurz Další vzdělávání učitelů francouzského jazyka (JS2024)

Tato nabídka není nyní v prodeji.

Bližší informace naleznete zde: https://www.ped.muni.cz/czv/nabidka-kurzu.

Charakteristika programu:
Kurz nabídne prohloubení teoretických základů a východisek i nácvik a sdílení praktických dovedností a sdílení zkušeností s výukou francouzského jazyka. Zastoupeny budou disciplíny související s moderní výukou cizích jazyků v oblasti lingvistiky, didaktiky i literatury. Cílem kurzu je rozšíření komunikační i výukové kompetence účastníků kurzu.

Požadované předpoklady uchazeče:
Kurz je určen především pro vyučující francouzského jazyka z různých typů škol, ale také i pro všechny zájemce o nové poznatky a trendy a další vzdělávání v oblasti výuky francouzštiny jako cizího jazyka.

Profil absolventa:
Absolventi kurzu budou moci uplatnit dosažené znalosti a prohlubované komunikační dovednosti ve všech aspektech jejich výukové praxe. Rozvíjením vlastních klíčových kompetencí pro celoživotní učení dle doporučení Rady Evropské unie i kompetencí svých žáků tak mohou přispívat ke zkvalitňování výuky cizích jazyků v ČR, ale i k důslednému uplatňování politiky vícejazyčnosti s cílem lepšího uplatnění se na evropském trhu práce.

    Garantka kurzu: doc. Mgr. Václava Bakešová

    Lektor kurzu: doc. Mgr. Václava Bakešová, Ph.D.; Ing. Mgr. Hana Delalande; Mgr. Marcela Poučová, Ph.D.; PhDr. Zdeňka Schejbalová, Ph.D.; Mgr. Petra Suquet, M.A., Ph.D.; Mgr. Madeleine Biegel; Mgr. Laurent Georges Canal; Mgr. Anna Hlavicová; Mgr. Anna Luběnová Morales

    Délka kurzu: celkem 16 hodin ve 4 blocích, 1 blok = 4 vyučovací hodiny (2x 100 minutový blok) na vybrané téma s 20 minutovou přestávkou v době od 15.00 do 18.40

    Termíny konání kurzu:
    23. 2. 2024
    15. 3. 2024
    5. 4. 2024
    26. 4. 2024
    Kurz bude probíhat KONTAKTNĚ (prezenčně) v prostorách PdF MU. Učebna bude upřesněna dodatečně.

    Obsahový plán kurzu:
    Čtyři bloky odborných seminářů, které zahrnují kromě teoretických východisek také doporučení pro vhodné zařazení zkoumané problematiky do vyučovacího procesu s využitím postupů prezentovaných v kurzu, ale součástí jsou i diskuse a sdílení dobré praxe účastníků s lektory.
    1. Lingvistika a lingvodidaktika (4 hodiny): aktivity a prostředky rozvíjející lingvistické kompetence žáků i vyučujících se zaměřením na motivaci pro výběr francouzštiny, využití písně a na práci s hovorovou francouzštinou a argotem.
    2. Literatura pro mládež a čtení v cizím jazyce (4 hodiny): nové impulzy pro využití krátkých literárních textů pro mládež ve výuce francouzštiny, ale také vlastních webových stránek s úkoly k porozumění textům v cizím jazyce.
    3. Didaktika (4 hodiny): podněty a aktivity pro obohacení vyučované tematiky z pracovního prostředí různých profesí, ale také nové způsoby skupinové práce díky projektům eduScrum.
    4. Projekty aplikované do výuky francouzštiny (4 hodiny): partnerství měst může přinést obohacení i do výuky francouzštiny; prezentace několika projektů a sdílení zkušeností o mezinárodní spolupráci a hledání partnerských škol. Kurzy jsou vždy také příležitostí reflektovat vlastní motivační podněty, porovnat je se zkušenostmi ostatních a vzájemné se obohacovat.
    Podrobné anotace jednotlivých seminářů ve francouzském jazyce viz webové stránky KFJ: https://francouzstina.ped.muni.cz/spoluprace-se-skolami-a-s-firmami/dalsi-vzdelavani-ucitelu-fj

    Průběh kurzu a způsob jeho ukončení: Prezence účastníků bude sledována na základě prezenční listiny. Výsledný vzdělávací efekt akce bude zjištěn pomocí evaluačních dotazníků. Absolventi kurzu získají papírové osvědčení o absolvování programu celoživotního vzdělávání.

    Cena kurzu: 1 600 Kč

    Termín podání přihlášky: do 15. 2. 2024

    Počet uchazečů: min. 8, max. 20

    UPOZORNĚNÍ:
    Přihlášení na kurz probíhá formou provedení a uhrazení objednávky kurzu v OC MU. Objednávku kurzu provádí sám zájemce na svou osobu.

    Pokud bude kurz hradit zaměstnavatel (škola), je nutné uvést jako fakturační adresu adresu zaměstnavatele (školy) vč. IČ a DIČ.

    Zájemci, kteří nejsou absolventi MU, uvedou v objednávce do kolonky Poznámka místo narození, příp. i rodné příjmení (z důvodu vystavení osvědčení).

Celková cena: 1 600 Kč vč. DPH