angličtinaPřihlášení do IS MU

Kurz Introduction to Acceptance and Commitment Therapy (JS2024)

Tato nabídka není nyní v prodeji.

Bližší informace naleznete zde: https://www.ped.muni.cz/czv/nabidka-kurzu.

Charakteristika programu:
Kurz se bude zabývat základy Terapie přijetí a odhodlání, angl. Acceptance and Commitment Therapy (ACT), se zvláštním zaměřením na použití ACT s rodiči a pečovateli dětí s neurovývojovým postižením z pohledu aplikované behaviorální analýzy. Během dvou dnů se budeme zabývat klíčovými koncepty ACT, jako je všímavost, přijetí a odhodlání, a ukážeme vám, jak je aplikovat ve vaší profesionální praxi. Cílem kurzu je pomoci odborníkům zlepšit komunikaci, budovat empatii a podporovat pozitivní změny chování v rodinách dětí s autismem nebo jiným vývojovým postižením. Tento kurz je skvělou příležitostí, jak posílit své dovednosti a vnést výhody ACT do své práce behaviorálního analytika, psychologa nebo pedagoga.
Výuka v kurzu je vedena v anglickém jazyce (bez překladu), prezenční (kontaktní) formou ve dvou setkáních, v prostorách PdF MU. Bližší informace o rozvrhu a organizaci kurzu budou zájemcům zaslány před 1. termínem konání kurzu.

The course will cover Acceptance and Commitment Therapy (ACT) basics, with a special focus on using ACT with parents and caregivers from the point of view of Applied Behavior Analysis. Over the two days, we'll cover key ACT concepts like mindfulness, acceptance, and commitment, and show you how to apply them in your professional practice. The goal of the course is to help professionals improve communication, build empathy, and support positive behavior changes within families of children with autism or other developments disabilities. This course is a great opportunity to boost your skills and bring the benefits of ACT to your work as a behavior analyst, psychologist or educator.
The course is taught in English in two sessions, at the premises of the Faculty of Education, MU. Further information about the course schedule and organisation will be sent to those interested before the 1st date of the course.

Profil absolventa:
Kurz pomůže účastníkům/odborníkům zlepšit komunikaci, budovat empatii a podporovat pozitivní změny chování v rodinách dětí s autismem nebo jiným vývojovým postižením. Tento kurz poskytuje skvělou příležitostí, jak posílit své dovednosti a vnést výhody ACT do své práce behaviorálního analytika, psychologa nebo pedagoga.

    Charakteristika kurzu:
    Kurz vedený jako workshop je určen pro kvalifikované učitele na 1. a 2. stupni základní školy se zájmem o formativní hodnocení. Věnuje se aktuálnímu tématu zavádění formativního hodnocení ve výuce, které významně podporuje učení žáků a kvalitu výuky. Kurz se zaměří na základní pilíře formativního hodnocení, které si účastníci procvičí v praxi. Cílem kurzu je rovněž upozornit na využívání různých typů a forem hodnocení žáků a ukázat jejich použití v praxi, aby se hodnocení stalo nejen prostředkem, ale také cílem učení žáků. Pozornost bude věnována i sebehodnocení žáků, které je významnou součástí hodnocení podporujícího učení.

    Požadované předpoklady uchazeče:
    Kurz je určen pro kvalifikované učitele na 1. a 2. stupni základní školy.

    Garant kurzu: doc. PhDr. Karel Pančocha, Ph.D.

    Lektor kurzu: Giovambattista Maria Lino Presti, M.D., Ph.D.
    Professor (Associate)
    Kore University, Enna (Italy)
    Professor Presti is psychotherapist and specialist in Medical Psychology. Prof. Presti is an ACT peer review trainer and President of the Italian Society of Experimental and Applied Behavioural Analysts (SIACSA).

    Délka kurzu: celkem 16 hodin - 2 setkání (1 setkání/8 hodin)

    Termín a místo konání kurzu:
    26. 2. 2024 – 10.00-18.00
    27. 2. 2024 – 8.30-16.00
    Kurz bude probíhat prezenční (kontaktní) formou v prostorách PdF MU. Učebna bude upřesněna dodatečně.

    Průběh kurzu a způsob jeho ukončení: Účastníci získají osvědčení o absolvování kurzu. Podmínkou získání osvědčení je 100% účast na seminářích v rozsahu 16 hodin. Behaviorální analytici a Behaviorální technici za svoji účast obdrží 13 CEUs a 3 CEUs Ethics.

    Cena kurzu: 3 000 Kč

    Termín podání přihlášky: do 11. 2. 2024

    Počet uchazečů: min. 5, max. 30

    Poznámka: Kurz není akreditován.

    UPOZORNĚNÍ:
    Přihlášení na kurz probíhá formou provedení a uhrazení objednávky kurzu v OC MU. Objednávku kurzu provádí sám zájemce na svou osobu.

    Pokud bude kurz hradit zaměstnavatel, je nutné uvést jako fakturační adresu adresu zaměstnavatele vč. IČ a DIČ.

    Zájemci, kteří nejsou absolventi MU, uvedou v objednávce do kolonky Poznámka místo narození, příp. i rodné příjmení (z důvodu vystavení osvědčení).

Celková cena: 3 000 Kč vč. DPH