angličtinaPřihlášení do IS MU

Inkluzivní práce s lidmi se zdravotním postižením

Tato nabídka není nyní v prodeji.

Tento kurz je financován z projektu NPO MUNI 3.2.1 reg. č. NPO_MUNI_MSMT-16606/2022



Akreditovaný kurz pro pracovníky v sociálních službách se 16hodinovou dotací

Termín:
12. 3. 2024
25. 3. 2024
Místo konání:
FSS MUNI
Lektoři:
Mgr. Miloš Votoupal, Ph.D., votoupal@mail.muni.cz
Mgr. Daniela Jaklová Střihavková, djs@fss.muni.cz
Mgr. Lenka Kaňovská, DiS.
Anotace:
Program seznamuje pracovníky ve službách se základními teoretickými koncepty a legislativními dokumenty podporujícími inkluzi. Zároveň nabízí účastníkům nástroje, které slouží k podpoře inkluze klientů. Stěžejní část programu se zaměřuje na aplikaci nově získaných poznatků a používání nově osvojeních nástrojů pro podporu inkluze klientů, s nimiž se pracovníci ve službách setkávají ve svém zaměstnání. K dosažení výše zmíněných cílů program využívá mixu metod s důrazem na aktivní zapojení účastníků.
Plánovaný počet účastníků:
12
Cílové kompetence:
Absolventi budou základně orientovaní v teoretickém a legislativním rámci, ve kterém dochází k inkluzi osob se zdravotním postižením (definice inkluze, klíčové aspekty životní situace lidí se zdravotním postižením, praktické důsledky přemýšlení v různých modelech vzniku disabilit, Úmluva OSN o právech osob se zdravotním postižením, legislativní ukotvení inkluze); absolvent kurzu získá orientaci v možnostech zapojování lidí se zdravotním postižením do aktivit mimo prostředí pobytových sociálních služeb. Dokáže identifikovat příležitosti pro zapojení osob se zdravotním postižením v prostředí lokální komunity, a dokáže navrhnout vhodný typ podpory, umožňující osobám se zdravotním postižením se do aktivit v komunitě.
Cílová skupina (klienti) účastníků kurzu:
Osoby s převažujícím tělesným postižením, osoby s převažujícím mentálním postižením, osoby s převažujícím smyslovým postižením, osoby s kombinovaným postižením, osoby s poruchou autistického spektra (PAS).
Obsah:
Životní situace osob se zdravotním postižením Zapojování klientů se zdravotním postižením do lokální komunity Plán pro zapojení klientů se zdravotním postižením do lokální komunity Podpora pro zapojování klientů se zdravotním postižením do lokální komunity Shrnutí a zhodnocení kurzu.

Celková cena: 0 Kč vč. DPH