angličtinaPřihlášení do IS MU

Kurz Další vzdělávání učitelů francouzského jazyka: Inovativní přístupy ve výuce francouzštiny 1 (JS2024)

Tato nabídka není nyní v prodeji.

Bližší informace naleznete zde: https://www.ped.muni.cz/czv/nabidka-kurzu.

Charakteristika programu:
Jeden ze 3 samostatných čtyřhodinových kurzů, které jsou součástí většího čtyřdílného kurzu dalšího vzdělávání vyučujících francouzštiny, nabídne prohloubení teoretických základů a východisek i nácvik a sdílení praktických dovedností a sdílení zkušeností s výukou francouzského jazyka. Cílem kurzu je rozšíření komunikační i výukové kompetence účastníků kurzu. Kurz je zaměřen na literaturu pro mládež a čtení v cizím jazyce a didaktiku.

Požadované předpoklady uchazeče:
Kurz je určen především pro vyučující francouzského jazyka z různých typů škol, ale také i pro všechny zájemce o nové poznatky a trendy a další vzdělávání v oblasti výuky francouzštiny jako cizího jazyka.

Profil absolventa:
Absolventi kurzu budou moci uplatnit dosažené znalosti a prohlubované komunikační dovednosti ve všech aspektech jejich výukové praxe. Rozvíjením vlastních klíčových kompetencí pro celoživotní učení dle doporučení Rady Evropské unie i kompetencí svých žáků tak mohou přispívat ke zkvalitňování výuky cizích jazyků v ČR, ale i k důslednému uplatňování politiky vícejazyčnosti s cílem lepšího uplatnění se na evropském trhu práce.

    Garantka kurzu: doc. Mgr. Václava Bakešová

    Lektor kurzu: Mgr. Madeleine Biegel (PdF UK); Mgr. Anna Hlavicová (PdF MU, Tyršova základní škola, Brno)

    Délka kurzu: celkem 4 hodiny (2x 100 minutový blok) s 20 minutovou přestávkou v době od 15.00 do 18.40

    Termíny konání kurzu:
    15. 3. 2024
    Kurz bude probíhat KONTAKTNĚ (prezenčně) v učebně 56 (Poříčí 9, budova A, 3. nadzemní podlaží).

    Obsahový plán kurzu:
    Kurz bude zahrnovat kromě teoretických východisek také doporučení pro vhodné zařazení zkoumané problematiky do vyučovacího procesu s využitím prezentovaných postupů a součástí budou i diskuse a sdílení dobré praxe účastníků s lektory.
    Literatura pro mládež a čtení v cizím jazyce (2 hodiny): nové impulzy pro využití krátkých literárních textů pro mládež ve výuce francouzštiny, adaptace současných témat pro žáky cizího jazyka, práce s ilustrací, hravá forma kooperované výuky
    Didaktika (2 hodiny): podněty a aktivity pro obohacení výuky francouzštiny jako druhého cizího jazyka. Prezentace skupinové práce s projekty eduScrum.

    Průběh kurzu a způsob jeho ukončení: Prezence účastníků bude sledována na základě prezenční listiny. Výsledný vzdělávací efekt akce bude zjištěn pomocí evaluačních dotazníků. Absolventi kurzu získají papírové osvědčení o absolvování programu celoživotního vzdělávání.

    Cena kurzu: 500 Kč

    Termín podání přihlášky: do 7. 3. 2024

    Počet uchazečů: max. 9

    UPOZORNĚNÍ:
    Přihlášení na kurz probíhá formou provedení a uhrazení objednávky kurzu v OC MU. Objednávku kurzu provádí sám zájemce na svou osobu.

    Pokud bude kurz hradit zaměstnavatel (škola), je nutné uvést jako fakturační adresu adresu zaměstnavatele (školy) vč. IČO a DIČ.

    Zájemci, kteří nejsou absolventi MU, uvedou v objednávce do kolonky Poznámka místo narození, příp. i rodné příjmení (z důvodu vystavení osvědčení).

Celková cena: 500 Kč vč. DPH