angličtinaPřihlášení do IS MU

Akupresura v teorii a praxi

Tato nabídka není nyní v prodeji.

Kdy a kde:
27. dubna 2024 09:00 – 12:00 hodin
Fakulta sportovních studií, Kamenice 5, Brno, budova D33/místnost 225
Anotace:

Na tomto kurzu se budeme věnovat technice, která umožňuje velmi rychlé a účinné uvolnění zablokovaného těla pomoci akupresury. Je možné díky ní dosáhnout úplné harmonizace. Naučíme se vnímat tělo jako celek a propojovat jednotlivé části těla pomocí akupresurních bodů. Naučíme se, jak akupresurou pomoct sobě i někomu jinému.

Kurz je určen široké veřejnosti, i bez předchozích zkušeností s masáží. Masáž, které je tento kurz věnován, vychází z teorie čínské tradiční medicíny o regulaci prvků Yin a Yang, stimulace energie qi v meridiánech, oživení krevního oběhu, rozpuštění sraženin a uvolnění strnulosti kloubů.

Akupresura má všestranné využití. Akupresurní body se stimulují a tím se uvolňuje nahromaděná zablokovaná energii, která je často příčinou různých zdravotních problémů. Zablokování akupresurních bodů pociťujeme jako fyzickou bolest, nedostatek energie nebo nepohodlí. Zajímavé je, že tyto bloky můžeme vnímat také na emoční úrovni, jako různé pocity - např. frustrace či psychického podráždění. Pomocí akupresurní masáže můžeme dosáhnout harmonizace nejen svalů, úponů a celého pohybového aparátu, ale také úlevy na duševní úrovni.

Co si přinést s sebou?
Na kurz budete potřebovat pohodlné oblečení a dobrou náladu :o)
Lektor:
Drahomíra Šmídová, www.carezza-masaze.cz www.carezza-masaze.cz

Vystudovala jsem čínskou medicínu na SinoBiologické fakultě v Praze. O deset let později jsem studovala klasickou a postklasickou homeopatii Mgr.Pavla Opelky, které se věnuji dodnes.

Nyní osmým rokem studuji Ájurvédu, pod vedením indického učitele. Na Masarykově univerzitě učím Taichi pro studenty MU.

Moje celoživotní vzdělávání mi dalo možnost neustále pracovat sama na sobě a otevřelo možnost pomáhat druhým. Učit se, poznávat a dále předávat vše, co jsem se naučila, se stalo mojí pracovní náplní, která mě velice těší.

Více jak 20 let se věnuji masážím. Jako dar považuji práci s dětmi s autismem. Daly mi možnost nahlédnout do jejich světa formou masáže, díky které se učí tyto krásné děti přijímat dotyky.

V roce 2014 jsem se začala věnovat odborným kurzům rozvoje péče o sebe i druhé. Kurzy jsou věnované všem, kteří chtějí rozvíjet své znalosti o nové poznatky v oblasti péče o tělo, duši i mysl.

Doklad o absolvování:
Osvědčení o absolvování kurzu s neomezenou platností

Pro objednání je účastník povinen se seznámit s pravidly BOZP a PO.

  • Akupresura v teorii a praxi

    Na tomto kurzu se budeme věnovat technice, která umožňuje velmi rychlé a účinné uvolnění zablokovaného těla pomoci akupresury. Je možné díky ní dosáhnout úplné harmonizace. Naučíme se vnímat tělo jako celek a propojovat jednotlivé části těla pomocí akupresurních bodů. Naučíme se, jak akupresurou pomoct sobě i někomu jinému.
    • Fakulta sportovních studií
    Vyučující

    Osnova
    Masáž, které je tento kurz věnován, vychází z teorie čínské tradiční medicíny o regulaci prvků Yin a Yang, stimulace energie qi v meridiánech, oživení krevního oběhu, rozpuštění sraženin a uvolnění strnulosti kloubů. Akupresura má všestranné využití. Akupresurní body se stimulují a tím se uvolňuje nahromaděná zablokovaná energii, která je často příčinou různých zdravotních problémů. Zablokování akupresurních bodů pociťujeme jako fyzickou bolest, nedostatek energie nebo nepohodlí. Zajímavé je, že tyto bloky můžeme vnímat také na emoční úrovni, jako různé pocity - např. frustrace či psychického podráždění. Pomocí akupresurní masáže můžeme dosáhnout harmonizace nejen svalů, úponů a celého pohybového aparátu, ale také úlevy na duševní úrovni.

Celková cena: 300 Kč vč. DPH