angličtinaPřihlášení do IS MU

DECH A PRÁNÁJÁMA

Tato nabídka není nyní v prodeji.

z cyklu JÓGA NENÍ SPORT
V návaznosti na epidemickou situaci v ČR, jejímu aktuálnímu vývoji a na základě rozhodnutí vedení fakulty je konání semináře posunuto z termínu 6. 3. 2021 a 27. 3. 2021 na termín 9. 10. 2021 a 13. 11. 2021. Děkujeme za pochopení.
KDY:
09. 10. 2021 9:30 – 17:00 hodin (teorie i praxe)
13. 11. 2021 9:30 – 17:00 hodin (teorie i praxe)
KDE:
Fakulta sportovních studií MU (Univerzitní kampus Bohunice).

Členové Únie jógy:
Pro nákup je nutné uvést číslo kartičky člena do poznámky.

    Běžná cena: 1500 Kč
    PROGRAM A CÍL:

    Program zahrnuje dva na sebe navazující semináře. První nabízí výklad anatomie, kineziologie a fyziologie dýchání a výklad a procvičování technik přípravné pránájámy. Druhý je zaměřen na teorii i praxi klasické pránájámy.

    Přestože jóga není sport ani terapie, může sportovcům, trenérům i fyzioterapeutům hodně dát právě svým holistickým přístupem a svými technikami, které staví na propojenosti fyzického těla s úrovněmi mysli, životní energie – prány i s tím, co naši existenci přesahuje.

    Unikátní semináře Masarykovy univerzity ve spolupráci s Unií jógy nabízí propojení pohledů západních znalostí a východní tradiční jógy. Je to jedinečné setkání a sdílení poznání a zkušeností učitelů, kteří zažili období rozvoje československé jógy a studovali u indických mistrů i českých jógových legend. Toto bohatství, které je předáváno od učitele k žákům, běžně nebývá k mání na lekcích jógy ani ve studijních programech univerzit. V rámci podzimního semestru vás zveme na první dva semináře věnované umění dechu a řízení životní energie a vitality.

    DECH A PRÁNÁJÁMA

    Kvalita dýchání je důležitá nejen pro praxi jógy, ale i pro život jako takový, pro náš fyzický i mentální stav. Pránájáma, jako ovlivnění životní energie pomocí vědomého dechu, je jednou z osmi součástí tradiční cesty jógy. Dech stojí na pomezí mezi tělem a myslí a má přímý efekt na obě tyto složky lidské existence. V jógové praxi má proto pránájáma klíčovou roli. Její zvládnutí prohloubí prožitek vědomé přítomnosti v jógových pozicích a pohybech (ásanách a krijích). Protože vědomým ovlivněním dechu působíme i na vegetativní systém a na jemnohmotné úrovně těla, můžeme příznivě ovlivnit svoji energii, vitalitu, emoce a celkově svoje zdraví.

    Harmonogram semináře dostupný zde.


    LEKTOŘI:

    Ing. Mgr. Jana Juříková, Ph.D., odborná asistentka Katedry kineziologie, oddělení zdravotních věd ve sportu, Fakulta sportovních studií, Masarykova univerzita
    Ing. Miloslava Sávitrí Mrnuštíková, učitelka jógy I. třídy, Unie jógy, z.s.
    Asistence: MVDr. Zlatuše Novotná, učitelka jógy II. třídy, Unie jógy, z.s.

    Pro objednání je účastník povinen se seznámit s pravidly BOZP a PO.

Celková cena: 1 200 Kč vč. DPH

Zpět na nabídku DECH A PRÁNÁJÁMA